fbpx

Krimovkam se v prvem krogu Lige prvakinj ni izšlo

Foto: A.D.

Včeraj so se rokometašice Krima Mercator v prvem krogu Lige prvakinj skupine A pomerile z romunsko ekipo Baia Mare. V dvorani Stožice v Ljubljani, kjer se je zbralo okoli 800 gledalcev, se je tekma končala z zmago romunske ekipe.

Prenovljena ekipa državnih prvakinj na čelu s trenerko Marto Bon je uvodno tekmo v letošnji tekmovalni sezoni pričela s porazom. Začetna postava: Sergeja Stefanišin (vratarka), Vesna Milanović-Litre (krožna napadalka), Tamara Mavsar (krilo), Maja Luković (krilo), Mirjeta Bajramoska (zunanja), Marija Obradović (zunanja) in Nina Zulić (organizatorka igre) – je dobro začela prvi polčas.

Krimovke so v prvem delu prikazale dobro igro in skozi vseh 30 minut držale izenačen rezultat, Romunkam so dvakrat pobegnile za dva zadetka. V obeh ekipah je bila obramba povprečna, Mavsarjeva na strani Krimovk in Pineaujeva na gostujoči strani sta imeli mnogokrat prosto pot do vrat. Rezultat je bil v prvem delu dvanajstkrat izenačen, polčas se je končal z rezultatom 16 : 15.

Drugi polčas pripadel Romunkam
V začetku drugega polčasa so imele rokometašice romunske ekipe strelski pohod in so v slabih treh minutah razliko povečale na 4 gole prednosti. Nekaj minut za tem je bivša Krimovka Pineaujeva zadela za rezultat 22 : 17 in Krimovkam zelo otežila nadaljevanje tekme. Ekipa Baia Mare je prišla do prvega vodstva za 6 golov v 40. minuti, ko je gol zabila Adriana Nechita. V tistem trenutku je postalo jasno, da je tekma odločena in da bo v uvodni tekmi bržkone slavila ekipa iz Romunije, ki je pred tekmo veljala tudi za favorita tekme.

V nadaljevanju je sledilo nekaj minut zmede na obeh straneh, ekipi sta izgubljali žoge kot po tekočem traku. Po kaotičnih minutah se je igra vendarle malo umirila, nato pa je Polona Barič zmanjšala zaostanek Krima (21 : 24) in s tem znova zbudila rahlo upanje na preobrat tekme. V 54. minuti so Krimovke zaostajale le še za dva gola (25 : 27), za preobrat je bilo še dovolj časa. Končnica tekme je pripadla Romunkah in po nekaj zaporednih golih ekipe Baia Mare je bilo jasno, da je izid tekme znan. Igralke gostujoče ekipe so slavile zmago z rezultatom 33 : 27.

Pri Krimu je bila najboljša strelka kapetanka Tamara Mavsar, ki je dosegla kar 12 golov. Pri Romunkah pa sta največ žog v golu Krimovk zbrali Allison Pineau in Lois Abbingh (po 9).

A. D.