Krimovke po polfinale na Norveško

Krimovke imajo lepo priložnost, da se uvrstijo v polfinale PPZ (foto: facebook).

Danes je bil na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju opravljen žreb parov četrtfinala v vseh treh ženskih pokalih. Rokometašice Krima bodo tako v četrtfinalu igrale proti norveškemu Kristiansandu. Prva tekma bo na Norveškem, povratna pa v Ljubljani.

Po letošnji klavrni sezoni v Ligi prvakov, kjer so bile Krimovke povsem nekonkurenčne, so v Pokalu pokalnih zmagovalcev vendarle prišle do četrtfinala in imajo zdaj lepo priložnost, da pridejo v polfinale, saj jim je bil žreb zelo naklonjen.

Izognile so se Rusinjam in Dankam
Potem ko so v osmini finala Ljubljančanke prvo tekmo proti romunski Cracovii doma izgubile z 29 : 30, se je zdelo, da bo to daleč najslabša sezona v zadnjih dveh desetletjih. Toda na povratni tekmi so dekleta z Galjevice zbrale dovolj moči in Romunke odpravile s kar 4 zadetki razlike ter tako napredovale v četrtfinale. Današnji žreb pa je bil povsem po godu našim prvakinjam. V bobnu sta bili namreč še dve močni danski in dve ruski ekipi, a so imela naša dekleta srečo ter za nasprotnice dobila Norvežanke, ki so v osmini finala s skupnim izidom 50 : 47 izločile poljski Lublin.

Prva tekma na Norveškem bo 20. ali 21. februarja, povratna pa teden dni kasneje v Ljubljani.

Četrtfinalni pari Pokala pokalnih zmagovalcev:
Holstebro (Dan) : Viborg (Dan)
Erd (Mad) : Pariz (Fra)
Kristiansand (Nor) : Krim (Slo)
Zvezda (Rus) : Lada (Rus)

R. V.