fbpx

Krimovke visoko izgubile proti norveškemu Larviku

V dvorani Stožice so rokometašice Krima Mercator v tretjem krogu evropske lige skupine A visoko izgubile proti favorizirani ekipi Larvika iz Norveške s končnim rezultatom tekme 21 :37.

Norvežanke so bile v visokem vodstvu skozi celotno tekmo, razlika v kakovosti in predvsem izkušenosti se je na igrišču še kako poznala. Larvik je eden izmed najuspešnejših evropskih klubov, ki igra hitro in uigrano napadalno igro ter čvrsto obrambo. Pri domačih je predvsem v drugem delu v vratih blestela Miša Marinček, ki je zbrala skupaj 14 obramb, vendar je bilo to premalo za preobrat na parketu.

Krimovke po pričakovanem porazu tako ostajajo na zadnjem mestu lestvice, naslednji teden jih čaka popravni izpit – gostovanje na Norveškem pri Larviku.

“Pri sebi sem pričakovala senzacijo. Predvsem sem si želela, da gremo v tekmo junaško, drzno … Najbolj mi je žal, da nam to ni uspelo. One so igrale v osmi prestavi, me pa smo sposobne igrati v peti. Kar imamo dobrega, so nam zaprle. Na nas je, da delamo naprej, da se razvijamo, kar je naš cilj. Težava je, da nimamo dovolj kakovosti v obrambi, tako da očitno nismo prav zrele za ligo prvakinj. Lahko pa čakamo, da se razvijemo, počakamo na vrnitev poškodovanih igralk in čakamo na boljše čase,” je po tekmi dejala Marta Bon, trenerka Krima.

A. D.