fbpx

Kulm: Prevc je svetovni prvak

Peter Prevc (foto: epa).

Peter Prevc je prevzel vodstvo po tretji seriji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu, ker pa četrte zaradi premočnega vetra niso izvedli, je s tem osvojil naslov prvaka. Z 244 metri je za meter izboljšal svoj petkov rekord letalnice in zbral 640,2 točke. Drugi je bil Norvežan Kenneth Gangnes, sicer vodilni po prvem dnevu.

Slovenski šampion je ponovno dvignil na noge množico športnih navdušencev – tako na samem prizorišču kot doma pred zasloni. V današnji prvi seriji, ki je tretja v svetovnem prvenstvu, je ponovno preskočil rekord skakalnice in postavil nov mejnik, ki zdaj stoji pri 244 metrih. Četrte serije zaradi premočnega vetra niso izvedli.

S prvim skokom je Prevc s skokom prevzel vodstvo pred Norvežanom Kenethom Gangnesom. Ta je pristal pri 238,5 metra, v poskusni seriji pa je padel. Ekipni uspeh so zaznamovali tudi skoki ostalih Slovencev, saj deseterico najboljših zaključujeta Jurij Tepeš (220 metrov) in Robert Kranjec (210 metrov), Anže Lanišek pa je s 204,5 metra pristal na 12. mestu.

N. K., STA