Lahko se ponovi tudi lanska zgodba železarjev

Jesenice so se na zadnji tekmi v Podmežakli veselile zaslužene zmage (foto: HDD Jesenice).

Danes bo v Hali Tivoli na sporedu tretja tekma finala državnega prvenstva v hokeju. Trenutni rezultat je izenačen na ena proti ena. Prvo tekmo so gladko dobili Ljubljančani, na drugi tekmi smo videli pravi derbi, Jesenice pa so z zmago pokazale, da se bodo borile vse do konca.

Še kako sveži so spomini enih in drugih navijačev iz lanskega leta, ko so Jesenice uspele odvzeti skalp Olimpiji na njihovi domači ledeni ploskvi in so se pred domačimi gledalci veselile naslova najboljšega v državi. Tudi danes se lahko zgodi kaj podobnega, saj so na zadnji tekmi Jesenice pokazale pravi obraz in bi tudi danes Olimpiji lahko premešale štrene.

Za Olimpijo pomemben gol, za Jesenice enotna in borbena igra
Na prvi tekmi je Olimpija že v prvih dveh tretjinah zabila tri zadetke in ni imela večjih težav z realizacijo. Ravno ta problem pa se je pojavil pri zeleno-belih na drugi tekmi, ko nikakor niso mogli zatresti mreže nasprotnika. Kot je že dejal trener Bojan Zajc, je to tudi glavni problem Olimpije. Če jim tudi danes ne bo steklo v napadu, bo velika odgovornost ponovno padla na vratarja Oliverya Roya, ki tako kot na drugi tekmi izida ne bo mogel rešiti. Na drugi strani gredo Jeseničani danes v tekmo veliko bolj sproščeno, prava borbena in enotna igra je v Podmežakli železarjem prinesla zmago za izenačenje. S takšno igro in tudi nekaj sreče bi lahko danes zmagali ter imeli nato tako kot lani v svoji dvorani zaključni plošček, da osvojijo naslov najboljšega v državi.

G. V.