fbpx

LeBron James se je vpisal v zgodovino z dosmrtno pogodbo

Foto: epa

Ameriški košarkarski superzvezdnik LeBron James se je vpisal v zgodovino. Za omembo v zgodovinskih analih pa ni poskrbel s predstavami na košarkarskih igriščih, temveč z zelo donosno pokroviteljsko pogodbo, ki jo je sklenil z ameriško multinacionalko Nike in ki bo košarkarskemu kralju prinašala ugodnosti in denar do konca življenja.

Eden največjih proizvajalcev športne opreme in opreme za rekreacijo je prvič kateremu od športnikov ponudil dosmrtno marketinško sponzorsko pogodbo. O pogodbi je poročala ameriška športna mreža ESPN.

“V zadnjih 12 letih smo z Lebronom ustvarili močno znamko ter vidimo veliko priložnost za rast tega posla tudi v prihodnje, v nadaljevanju njegove športne kariere in še naprej,” je sporočil Nike.

Prva takšna pogodba
Kot je običajno pri takšnih poslih in pogodbah, podrobnosti o denarnih zneskih, ki jih bo do konca življenja dobival zdaj 30-letni zvezdnik moštva Cleveland Cavaliers, takoj niso razkrili. Vsekakor pa gre za prvo takšno pogodbo v zgodovini te multinacionalke.

James si lahko obeta lepo in bogato doživljenjsko rento, upoštevajoč dejstvo, da je Nike poleti s košarkarskim zvezdnikom Oklahoma City Thunder Kevinom Durantom podpisal desetletno pogodbo o sponzorstvu in trženju, vredno 300 milijonov ameriških dolarjev.

B. O., STA