fbpx

Lindsey Vonn sprejela težko odločitev in končala sezono!

Lindsey Vonn je letos zmagala na devetih tekmah (foto: EPA).

Vodilna smučarka v svetovnem pokalu Lindsey Vonn je naznanila, da končuje letošnjo sezono. Zaradi težav s kolenom je sprejela težko odločitev, da letošnjo sezono konča, kljub temu da vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

31-letna Američanka je imela v skupnem seštevku 28 točk prednosti pred Laro Gut deset tekem pred koncem sezone. Kot je sama dejala, je bila zaradi vodstva odločitev za Vonnovo, ki je letos slavila na devetih tekmah, še toliko težja.

Sobotna poškodba, v nedeljo na stopničkah, v sredo pa konec sezone
Američanka se je poškodovala v soboto na tekmi, vendar je v nedeljo na kombinacijski tekmi stala na stopničkah, včeraj pa je Vonnova preko socialnih omrežij obvestila tudi svoje navijače in jim dejala: “Sprejela sem težko odločitev, da končam sezono in pustim svetovni pokal zaradi poškodbe kolena, ki se mi je zgodila v soboto. Gre za eno najtežjih odločitev v moji karieri, saj vodim v svetovnem pokalu. Pri padcu na tekmi v Andori sem si zlomila kost v kolenu. Hitri pregled takoj po tekmi je pokazal, da gre za lasni zlom, a je bilo koleno dovolj stabilno, tako da sem lahko tekmovala v nedeljo. Podrobnejši pregledi v Barceloni so pokazali, da ne gre le za en zlom, ampak za tri. Za nameček ne gre za lasne zlome, ampak za večje, tako da mi ne dovoljujejo varnega smučanja. Če bi nadaljevala, bi tvegala hujšo poškodbo in operacijo, ki bi ogrozila mojo nadaljnjo kariero. Tega si zaradi svetovnega prvenstva naslednje leto v St. Moritzu in olimpijskih iger leta 2018 v Južni Koreji ne smem privoščiti,” je z mislijo proti nadaljnjim ciljem končala Lindsey Vonn.

Today I am making the difficult decision to end my season and leave the World Cup circuit due to an injury I suffered last Saturday. Because I am currently leading the Overall World Cup standings, this is one of the toughest decisions of my career. When I crashed on Saturday in Andorra, I fractured my tibial plateau. The traditional X-rays that were taken that afternoon showed a hairline fracture, but the tibial plateau appeared to be stable and did not pose significant risk to competing. So I raced on Sunday. After the Super Combined on Sunday, I went to Barcelona where more precise MRI and CT equipment was available and scans were performed on Tuesday morning. Those images showed that there was not just 1 hairline fracture, but in fact 3. And the fractures are not hairline, but instead they are significant enough that they are not sufficiently stable to permit me to safely continue skiing. Further damage any of the fragments could result in a serious surgery that would risk my future in ski racing. With the World Championships in St. Moritz next year and the Winter Olympics in South Korea the following year, I cannot take that risk. So I have made the decision to end my season. I am very proud of what I have been able to accomplish this year: 9 World Cup victories, breaking the World Cup downhill win record, breaking the World Cup Super G podium record, and winning the most World Cup discipline titles–20–of any skier, male or female. While I am confident that I'm making the right decision, it still doesn't make this decision any easier. Thanks to everyone who supported me and stood by me through it all. Best of luck to all the World Cup competitors. I'll see you again next year. Xo LV

A post shared by Lindsey Vonn (@lindseyvonn) on

G. V.