fbpx

Louis van Gaal odpuščen? Prihaja Mourinho?

Jose Mourinho in Loius van Gaal (foto: epa).

Po še enem debaklu v angleškem prvenstvu je nizozemski strateg na klopi Manchester Uniteda javno priznal, da ga skrbi, če bo še naprej ostal trener ‘rdečih vragov’. Kandidata za naslednika Nizozemca sta Guardiola in Mourinho, a naj bi se Portugalec že dogovoril za sodelovanje po koncu sezone.

Po včerajšnjem porazu proti Norwichu je Louis van Gaal priznal, da ga skrbi za službo. Čeprav njegov zaostanek za vodilnim Leicestrom ni velik kot na primer Chelseajev, so igre in neprepoznavnost ekipe dovolj zaskrbljujoč dejavnik, da ima 64-letnik povsem upravičene skrbi.

Van Gaal: “Sem oziroma sem bil dober trener.”
Šesta tekma brez zmage v vseh tekmovanjih je tudi nizozemskemu strategu očitno odprla oči. Takoj po včerajšnjem porazu je dejal: “Sem oziroma sem bil dober trener.” Česa takega od Nizozemca še nismo slišali. Celo več. Van Gaal je priznal, da ga skrbi za prihodnost in da ne ve, kako dolgo bo še sedel na klopi Manchester Uniteda. Nizozemec je po preobratu Norwicha kar obsedel na klopi, vodenje ekipe ter dajanje napotkov pa je prevzel njegov pomočnik Ryan Giggs. Počasi se zdi, da Louis van Gaal obupuje nad vodenjem Uniteda in le še vprašanje časa je, kdaj bo postal ‘nekdanji’.

Mourinho: “Ne potrebujem počitka. Takoj se želim vrniti v nogomet.”
Ker van Gaala z rdečimi vragi pogodba veže samo še do konca sezone, je kristalno jasno, da je odhod Nizozemca le še vprašanje časa. Glavna kandidata za službo Uniteda naj bi bila dva, Jose Mourinho in Pep Guardiola. Slednji bo sicer danes naznanil, da po koncu sezone zapušča Bayern. Čeprav Španec po koncu sezone prihaja v Manchester, ne bo vodil Uniteda, ampak bo najverjetneje prevzel Manchester City. Na drugi strani naj bi se Mourinho, vsaj tako poroča The Independent, že dogovoril za delovno mesto pri Unitedu. 52-letni Portugalec, ki ga je Abramovič v četrtek odpustil, se je takoj oglasil z odprtim pismom, v katerem je zapisal, da ne potrebuje počitka, ampak da si želi takojšnji povratek v svet nogometa.

R. V.