fbpx

Luka Žvižej zapisan v zgodovino. Danes nov rekord?

Luka Žviužej je včeraj postavil en rekord, bo danes še enega? (foto: sta)

Slovenski rokometni reprezentant Luka Žvižej se je včeraj vpisal v zgodovino. Na prijateljski tekmi proti Hrvaški je 35-letni Celjan že 213. nastopil za slovensko reprezentanco. Danes ima Žvižej priložnost, da se še enkrat vpiše v zgodovino – in sicer kot najboljši strelec vseh časov.

Kljub temu da je šlo zgolj za prijateljsko tekmo, je bil včerajšnji dan zgodovinski za slovenski rokomet – Luka Žvižej je postal rekorder po številu nastopov za slovensko reprezentanco. Levo krilo slovenske reprezentance ima danes priložnost, da postane prvi tudi na večni lestvici strelcev.

Prijateljska tekma, ki pa je bila zgodovinska
Včerajšnjo prijateljsko tekmo proti Hrvaški je selektor Veselin Vujović izkoristil za preverjanje sposobnosti igralcev, saj mora prihodnji teden določiti 16 igralcev, ki bodo odpotovali na evropsko prvenstvo. Kljub temu da je bila to zgolj prijateljska tekma in kljub dejstvu, da je naša reprezentanca doživela poraz 31:30, bo včerajšnji dan postal zapisan kot mejnik. Luka Žvižej je 213. zapel slovensko himno in odigral tekmo za slovensko reprezentanco. S tem nastopom je po številu nastopov zdaj sam na večni lestvici reprezentantov. Do včeraj si je to mesto delil z nekdanjim vratarjem Benom Lapajnetom. Tretji na večni lestvici po številu nastopov za reprezentanco je sedanji kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman, ki je včeraj odigral 209. tekmo za slovensko izbrano vrsto.

Danes nov rekord Žvižeja?
Če je rokometaš Celja PL od včeraj sam na vrhu lestvice po številu nastopov, ima danes priložnost, da se prebije tudi na prvo mesto lestvice najboljših strelcev. To priložnost je imel 35-letnik že včeraj, ko bi moral zabiti 4 gole, če bi hotel dohiteti najboljšega strelca Aleša Pajoviča, a je Žvižej dosegel zgolj dva zadetka, tako pa ima danes novo priložnost za nov rekord.

Zadnja prijateljska tekma pred odhodom na evropsko prvenstvo bo danes ob 16.15 v koprski Bonifiki, ki je že razprodana.

R. V.