fbpx

Madžari na krilih svojih navijačev premočni za Celjane

Foto: R. G.

V dvorani Zlatorog so rokometaši Celja Pivovarne Laško v 7. krogu lige prvakov gostili igralce madžarskega Veszprema. Gostje so z napadalno igro in čvrsto obrambo uspeli ugnati Celjane. Tekma se je končala z rezultatom 27 : 30.

Tekma se je začela z naletom gostov z Madžarske, ki so na krilih velikega števila svojih navijačev kot po tekočem traku rešetali mrežo Celjanov. Domači nikakor niso mogli prebiti trdne obrambe igralcev Veszprema in zaostanek pivovarjev se je do konca prvega polčasa le večal. Prvi del tekme se je zaključil s šestimi goli zaostanka domačinov (11 : 17).

Začetek drugega polčasa ni prinesel veliko bolj obetavne igre Celjanov, tako so rokometaši Veszprema na videz z lahkoto ohranjali svoje vodstvo, ki so si ga priigrali v prvem delu. Zadnjih 10 minut tekme so se celjski rokometaši nekoliko prebudili in svoj zaostanek zmanjšali na tri zadetke, pa vendar so igralci Veszprema hitro pogasili upanje Celjanov, ki na tekmi niso niti enkrat uspeli prevzeti vodstva.

Tako so Celjani vknjižili še en poraz v ligi prvakov in z eno zmago ostajajo na zadnjem mestu, ki si ga delijo z Bešiktašem.

A. D.