fbpx

Maja Vtič do rekorda skakalnice in drugega mesta

Foto: STA

Na Ljubnem ob Savinji so slovenske skakalke ponovno blestele. Včerajšnja zmagovalka Maja Vtič je tokrat dosegla rekord skakalnice, a ji je zmaga za las ušla. Zmagala je avstrijska smučarska skakalka Daniela Iraschko Stolz, tretja pa je bila Avstrijka Chiara Hölzl. Špela Rogelj je bila peta.

Daniela Iraschko Stolz, četrta po prvi seriji, je v drugo pristala pri 95 metrih, s čimer je izenačila rekord skakalnice Američanke Sarah Hendrickson iz leta 2012. Toda takoj za njo je znamko še za pol metra popravila Vtičeva, ki pa je zaradi slabšega doskoka za Avstrijko zaostala za 4,3 točke. Hölzlova, druga po prvi seriji, je nato zaostala za rojakinjo in Vtičevo, na vrhu pa je bila le še Japonka Sara Takanashi, ki se je na koncu morala zadovoljiti s četrtim mestom.

Lep ekipni uspeh so dopolnile tudi Urša Bogataj (8. mesto), Katja Požun (11. mesto), Nika Križnar (12. mesto) in Eva Logar (22. mesto).

Slovenske skakalke so v soboto prišle do premiernih stopničk na domači tekmi svetovnega pokala. Vtičeva je zmagala, to je bilo drugo slovensko prvo mesto v pokalu, Rogljeva pa je bila tretja. Vtičeva je z drugim mesto dopolnila zbirko slovenskih odličij na prenovljeni skakalnici v Zgornji Savinjski dolini.

Skakalke naslednja tekma čaka v petek v Lahtiju.

A. D., STA