Maja Vtič spet na stopničkah, tudi ostale naše do novih točk

Maja Vtič je na Japonskem prišla do novih stopničk v svetovnem pokalu (foto: epa).

Maja Vtič je bila tretja na tekmi svetovnega pokala v japonskem Zau. Zmagala je Japonka Sara Takanashi, druga pa je bila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz. Do točk so prišle tudi preostale štiri Slovenke.

Maja Vtič je bila odlična že včeraj v kvalifikacijah, ko je s skokom, dolgim 100 metrov, – kar je bila tudi daljava dneva – premagala vse konkurentke. V včerajšnjih kvalifikacijah so bile odlične tudi ostale Slovenke, ki pa so danes zaostale za svojimi včerajšnjimi rezultati, a vseeno prav vse prišle do novih točk svetovnega pokala.

Druga serija odpovedana
Domačinka Sara Takanashi je v edini seriji deklasirala preostale tekmovalke, saj je skočila 106 metrov in za kar 11,5 metra preskočila drugouvrščeno Danielo Iraschko-Stolz, ki je za Japonko zaostala 16,2 točke. Maja Vtič, ki je bila tretja, je za drugouvrščeno Avstrijko zaostala za 1,9 točke, a ker je bila zaradi premočnega vetra druga serija odpovedana, Novomeščanka ni dobila priložnosti, da bi napadla drugo mesto. Od preostalih Slovenk je bila najboljša Špela Rogelj – včeraj najboljša med kvalifikantkami je končala na 14 mestu. Do novih točk svetovnega pokala so prišle tudi preostale Slovenke: Urša Bogataj je bila 17., Ema Klinec 23. in Katja Požun 26.

Jutri ob 8.45 po slovenskem času bo v Zau na Japonskem še ena tekma svetovnega pokala za dekleta.

R. V.