fbpx

Mali kristalni globus v roke Slovencu! Peter Prevc odličen tretji!

Foto: Printscreen RTVS

Po sobotni sanjski ekipni tekmi slovenskih orlov, ki so pometli z vso konkurenco, se je danes pred približno 12.500 gledalci v  Planici zvrstila finalna serija zadnje tekme sezone. Norvežan Marius Lindvik si je priskočil prvo mesto, Jukija Sato drugo mesto, naš orel Peter Prevc pa je osvojil tretje mesto.

Žigi Jelarju je pripadel mali kristalni globus, drugi kristalni globus pa je osvojil Japonec Rjoju Kobajaši. Jelar je v odzivu po tekmi povedal, da je srečen, da je lahko del te zgodbe. Svojega zadovoljstva logično ni skrival niti Prevc.

Foto: Printscreen RTVS

Peter Prevc (Foto: Printscreen RTVS)

Za Prevcem na tretjem mestu so se zvrstili četrti Timi Zajc (437,2), peti Anže Lanišek (435,7 točke), ki je poletel do osebnega rekorda 244,5 metra, šesti Žiga Jelar (435,2) in sedmi Cene Prevc (425,4), ki je prav tako poletel do osebnega rekorda 246 m, kar je bila po navedbah STA daljava dneva. Lovro Kos je uspeh dopolnil z 20. mestom.

Foto: Printscreen RTVS

V pokalu narodov so Slovenci pristali na drugem mestu. Vse do zadnje tekme se je odvijal boj za zmago z Avstrijci, ki so bili na koncu sezone boljši zgolj za 47 točk. Nemec Severin Freund je danes sklenil svojo kariero. V sezoni 2014/15 je imel enako število točk kot  Prevc, pa je zmagal zahvaljujoč večjemu številu zmag v sezoni.

Nina Žoher