fbpx

Manchaster United do prve zmage v Ligi prvakov

Manchaster United je z rezultatom 2:1 porazili nasprotnike iz Wolfsburga. To je šele prva zmaga rdečih vragov v skupinskem delu lige prvakov.  Prvi je zadel  Wolfsburg  v 4. minuti, mrežo je po dobro uigrani akciji zatresel Caliguri. Do izenačenja je prišlo v 34. minuti,  enajstmetrovko je izvajal Mata.  Usodo nogometašev v zeleno belem dresu je s kratke razdalje zapečatil Smalling v 53. minuti, po virtuozni podaji Mate.

Nogometašev Wolfsburga se fiasko proti Bayernu iz Münchna, za katerega igra rekorder Lewandowski, očitno ni dotaknil. Potem, ko je Lewandowski na njihovih plečih podrl kar nekaj rekordov Bundeslige bi lahko pričakovali padec morale, do česar pa ni prišlo. Proti nogometnemu velikanu so prikazali srčno igro in pred koncem tekme skoraj izenačili, vendar Schurrle ni meril dovolj natančno.

Pomerili so se še…

Astana, ki je vijolicam iz Maribora že poleti strla vse upe o evropski jeseni je v nenavadni tekmi remizirala s turškim Galatasarayem. Juvenus je kljub odsotnosti suspendiranega Caceresa z dvemi goli razlike 2:0 premagal Sevillo, PSG pa z rezultatom 3:0 Šahtar. Tudi Real Madrid je prišel do novih treh točk, z 0:2 je ugnal Malmö.

Ž.K.