Maratonka Daneja Grandovec zaključila svoj nastop kmalu po startnem strelu: “Če ne bi bilo res hudo, ne bi odstopila!”

Foto: STA

Na olimpijskih igrah v Riu je zlato olimpijsko kolajno v maratonu včeraj osvojila Kenijka Jemima Jelagat Sumgong, nastop na najdaljši tekaški disciplini z antično tradicijo pa je začela tudi Daneja Grandovec, a je 32-letna Mariborčanka zavoljo poškodbe odstopila že po treh kilometrih.

Daneji Grandovec se je že pred odhodom v Rio zgodila neprijetna nezgoda na treningu. Zdravniška služba je že takrat ugotovila, da ima natrgano mečno mišico, a so vsi upali, da bo pomagala intenzivna terapija. Zadnje dni pred maratonom so v Danejini ekipi posvetili predvsem tej tekaški nadlogi, a žal je niso uspeli odpraviti v tako kratkem času.

Vse do zadnjega je upala, da se bo poškodba umirila in bo lahko uživala v tem neverjetnem olimpijskem vzdušju. Omenila je, da ima visok bolečinski prag in ne bi odstopila, če ne bi bilo res hudo. Vseeno ji je kaj bodo rekli drugi, ona ve, da je bila odločitev o odstopu pravilna.

Želimo ji, da poškodbo čim prej sanira in kmalu brez bolečin odteče kakšen maraton.

 

Barbara Pirh

 • sprehajalec

  Dobro si je “uredila” stvar, važno je sodelovati. Po hudem naporu in 3 kilometrih pa ni več mogla. Vse to je računala že ob odhodu.

  • resnicaboli

   Pa še kak kondom na olimpijadi so ponucali več.

 • Vrhovni sodnik

  Še ena levakinja.

  • tarantela

   Spet ena, k so jo poslal udbovci, kenede…

 • totex39

  Kako so jo lahko sploh poslali na OI, sramota in škoda denarja.

 • dež

  S kakšnim ciljem je šla dama v Rio, če je vedela, da ima natrgano mišico. Ali pa Polona Herzog, ki je izjavila, da je bila za OI povsem nepripravljena (vpoklicana kot rezerva, brez treninga – malo denarja malo muzike je rekla). Privoščim vsakemu športniku, da izpolni normo in se udeleži OI, ampak ne s turističnimi cilji. Takšne aranžmaje naj si športniki kar sami plačajo.

  • AlojzZ

   Nekam nejasna želja. Šteje samo prvo mesto, za piksigmarje še ostali kolajni, vse drugo je pa bolj ali manj turizem.

   • dež

    Da šteje samo prvo mesto se ne strinjam. Nenazadnje to dokazuje Kauzer, dvakratni svetovni prvak, ki je izjemno vesel tudi srebrne kolajne. Če bodo rokometaši dobili bron, bo to za SI enako zmagi.
    S turizmom se strinjam, velja v glavnem za vse, ki nimajo možnosti osvojitve kolajne. So pa tudi tu izjeme. Janežič npr. je bil odličen in daleč od turista. Nažgal je EU prvaka, se v izjemni konkurenci uvrstil v drug krog in tam tekel državni rekord. Se ga ne da primerjati z Grandovčevo, Hercegovo, Veitovo itd.
    Ni sporno, da greš kot outsider na OI, če si izpolnil normo. Nemoralno je, ko greš nepripravljen ali poškodovan in veš, da bi bilo bolje ostati doma, a zaradi koristoljubja ne moreš iz svoje kože.

    • AlojzZ

     Zapisal bom, kaj moti mene:
     da nekdo za svoj hobi prejema denar davkoplačevalcev. Naj trenira za svoj denar!

     • dež

      To je pa tema za širšo debato.
      Tudi meni se ne zdi čisto prav, da greš kot profi na SP ali OI v celoti na državne stroške. In kot, npr. profesionalni rokometaš (kolesar, nogometaš, hokejist, …), še dodatno zaslužiš 30 k€, če osvojiš zlato.
      Se spomniš Kozmusa, ko je predlagal doživljenjsko rento za vsako osvojeno kolajno na EUP, SP in OI. Si predstavljaš kaj bi se zgodilo, če bi bilo sprejeto ? Takoj bi bili v igri tudi balinarji, metalci varpe, šahisti, alpinisti, jamarji, …

      Bi bilo tudi zanimivo narediti seznam raznih športnih funkcionarjev, ki se udeležujejo takšnih prvenstev na državne stroške, od osamosvojitve naprej. Stavim, da so v primerjavi z njimi stroški športnikov pravi drobiž. Kakorkoli obrneš, šport je velik biznis, kjer še najmanj zaslužijo prav športniki.

 • matjazr7

  Bomo imeli nov vic.
  Kakšen je slovenski rekord v ženskem maratonu (42 km) na OI v Riu? 3 km :).

 • tarantela

  Če bi šli na olimpijado samo tisti, ki lahko upajo na medaljo, bi bila lahko končana v treh dneh, če ne prej. Tako se je pa pomerilo veliko športnikov, nič zato, mnogi trenirajo za svoj denar in vlagajo svoj čas v treninge. Mislim pa, da Daneji ni vseeno, da ni zmogla. Udari po njej, kdor si sposoben bolj od nje!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!