fbpx

Maribor brez Viol in z rekordno kaznijo

Viole (foto: facebook).

Maribor bo do konca sezone igral pred praznim delom tribune, kjer so nastanjene Viole, disciplinski sodnik pa je mariborskemu klubu izrekel tudi 15 tisoč evrov kazni. Razlog za takšno kazen je ‘vdor’ Viol na igrišče po zadnji tekmi s Koprom, ko so domači ‘ultrasi’ od navijačev zahtevali, da slečejo svoje drese.

Zdaj je za vse prekrške na zadnji domači tekmi disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije izrekel kazen. Tribuna, kjer imajo svoje mesto Viole, bo tako na zadnjih dveh domačih tekmah letošnje sezone samevala.

Psihično nasilje nad igralci
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je zapisal, da so bili dogodki po tekmi s Koprom “eklatanten primer psihičnega nasilja nad igralci, ki so bili javno osramočeni in ponižani, posledično pa je bila prizadeta tudi njihova osebna integriteta,” ter dodal, da je “opisano ravnanje članov organizirane navijaške skupine ekipe Maribor /…/ absolutno nesprejemljivo in nedopustno ter brez dvoma še eden izmed pokazateljev njihove popolne ignorance vseh zakonskih predpisov, opozoril in navodil organizatorja tekmovanja ter načel fair playa, hkrati pa tudi dokaz, da je edino vodilo njihovega delovanja zakon ulice, po katerem so za dosego lastnih interesov in ciljev dovoljena vsa sredstva”.

Na gostovanjih brez omejitev, doma brez navijaške tribune
Mariborčani bodo morali v blagajno NZS-ja tako vplačati 15.000 evrov, na obeh preostalih domačih tekmah v letošnji sezoni pa bo južna tribuna, kjer sicer domujejo Viole, zaprta. Viole se bodo takrat najverjetneje pomešale med gledalce. Za gostovanja omejitev ne velja, kar je pomembna informacija pred derbijem prihodnji konec tedna.

R. V.