fbpx

Maribor danes rešuje sezono v pokalu proti Celju

Maribor se bo danes proti Celju boril za pokalno lovoriko (foto: NK Maribor).

Danes zvečer je na sporedu še zaključno dejanje letošnje sezone v slovenskem nogometu – finalni obračun za pokal Slovenije. Na stadionu Bonifika se bosta ob 20:30 za pokalno lovoriko udarila dva štajerska kluba – Maribor in Celje. Glede na zaključek prvenstva se nam obeta izenačen obračun.

Maribor se bo po dokaj klavrni pomladi in tudi celotni sezoni danes poskušal izvleči v pokalnem tekmovanju in osvojiti sploh prvo lovoriko v letošnji sezoni. Na državnem prvenstvu so za Olimpijo zaostali šest točk, v superpokalnem obračunu na začetku sezone pa so proti Koprčanom klonili po enajstmetrovkah.

S čim lahko presenetijo, da bi sezono končali z nasmehom
Maribor se je v zadnjem obdobju znašel v hudi krizi, igra in rezultati nekdanjih vijoličnih šampionov že nekaj časa niso na najvišjem nivoju. Vse skupaj se pozna tudi pri odnosu z navijači, ki bodo Mariborčane danes kljub vsemu prišli spodbujat na Obalo. Na zadnjih šestih tekmah imajo nekdanji državni prvaki izenačeno statistiko – enako število zmag, porazov in remijev. V Ljudskem vrtu so se v soboto od vidno nezadovoljnih navijačev poslovili s porazom proti Gorici. Spomladi se je Maribor dvakrat pomeril s Celjani in ni niti enkrat uspel slaviti. Poraz in remi proti štajerskim rivalom sta bila v borbi za naslov zelo boleča. Za nameček pa so lani grofje Mariborčane izločili v polfinalu pokala. Zanimivo bo videti, s kakšno taktiko bo danes postregel Darko Milanič, ki ima veliko težav že s tem, kdo sploh bo začel v začetni enajsterici, saj so nekateri posamezniki daleč od svoje prave forme. V primeru poraza bi lahko Milanič danes celo zadnjič vodil vijoličasto ekipo, saj je takšnih, ki dvomijo oziroma niso zadovoljni z njegovim delom, vse več – spomnimo, da je ekipo prevzel ravno po prvi spomladanski tekmi, ko je Maribor doma izgubil proti Celju.

Pokalni zmagovalci od leta 2010 dalje:
2015 – Koper
2014 – Gorica
2013 – Maribor
2012 – Maribor
2011 – Domžale
2010 – Maribor

G. V.