fbpx

Maribor krepi igralski kader, s katerim si želi šampionske sezone

Foto: Facebook

Nogometni klub Maribor, ki je v lanski sezoni ostal brez naslova državnih prvakov in vidnejšega uspeha v Evropi, je med letošnjim poletjem že močno zavihal rokave. Ker si ne želijo ponavljati napak in pa lanske dokaj klavrne sezone, so še pred koncem junija dodobra prevetrili igralski kader. Najbolj izstopata odhoda Željka Filipovića in Jean-Philippa Mendya, v klub pa sta iz Celja prišla Blaž Vrhovec in Sunny.

Po slabi lanski sezoni, ki je Mariboru prinesla samo pokalno lovoriko, končno drugo mesto v prvenstvu in dve evropski tekmi, si vijoličasti v letošnji sezoni prizadevajo znova preiti v tisto staro šampionsko formo. Zato so športni direktor Zlatko Zahović in njegovi sodelavci močno zavihali rokave in v primerjavi z lansko sezono storili nekaj kadrovskih sprememb v ekipi. Glavni trener še naprej ostaja Darko Milanić.

Lep kupček denarja v vijoličasti blagajni
Od lanske vijoličaste zasedbe je klub zapustilo že kar nekaj igralcev. S Štajerske so odšli: Welle N’Diaye, Agim Ibraimi (Astana), Marko Janković (konec posode) in Amir Dervišević (B-ekipa). Pred dnevi pa sta klub zapustila tudi dva zelo pomembna nogometaša: nepogrešljivi vezist in del tiste šampionske zasedbe Željko Filipović je za približno pol milijona evrov odšel v belgijski Mechelen, potem pa je tu še preteklo sezono najboljši strelec prvenstva (17 zadetkov) Jean-Philippe Mendy, ki odhaja na Kitajsko in bo v tamkajšnji prvi ligi nastopal za Shijiazhuang Ever Bright, njegov prestop naj bi bil vreden okoli dva milijonov evrov. S tema dvema prestopoma se je Mariboru klubska blagajna lepo napolnila, kar pomeni, da gre v kratkem pričakovati kakšne odmevne okrepitve vijoličastih. Pred dnevi je v klub prišel vezist iz Zavrča Aleks Pihler, danes pa sta bila uradno potrjena tudi dva nogometaša iz Celja: vezist Blaž Vrhovec in napadalec Sunny Omoregie. Kakšno vsoto so vijoličasti za ti dve okrepitvi odšteli, še ni znano. Kot so zapisali na spletni strani slovenskega podprvaka, pa končna podoba ekipe še ni sestavljena.

G. V.