fbpx

Mariborčani suvereno do pokalnega naslova v futsalu

Maribor je suvereno prišel do pokalnega naslova v futsalu (foto: A. D.)

V športni dvorani Podčetrtek smo dobili novega zmagovalca 4. pokala Terme Olimia. Po napetem dvoboju je slavila ekipa PROEN Maribor, ki je z rezultatom 3:0 premagala ekipo KMN Dobovec INPLAN.

Tekmo finala pokala Terme Olimia je v dvorani Podčetrtek spremljalo okrog 800 navijačev. Obe ekipi sta do današnjega dne bili brez pokalne lovorike, zato smo pričakovali napet dvoboj.

Maribor povedel in prekinil tradicijo …
Tekmo so povedli Mariborčani, za 1:0 je zadel Alen Fetić že po prvih minutah obračuna. V zadnjih treh finalnih tekmah pokalov je sicer ekipa Dobovca vsakič prva zatresla nasprotnikovo mrežo, a tokrat so Mariborčani prekinili to tradicijo. Ekipa Dobovca je v prvem delu tekme imela nekaj odličnih priložnosti, a so bili igralci pri zaključnih strelih premalo natančni, z dobrimi obrambami pa se je izkazal tudi mariborski vratar Damir Puškar. Tudi Mariborčani so vztrajali z napadalno igro in odličnimi medsebojnimi podajami ter tako nasprotnikom v obrambi povzročali precej težav. Polčas se je ob sicer izenačeni igri končal z vodstvom Mariborčanov (1:0).

Najboljši strelec zaključnega turnirja je bil Žiga Čeh (Maribor), najboljši strelec pa Damir Puškar (Maribor).

… ter suvereno prišel do pokalnega naslova
Drugi polčas se je začel s pritiskom Mariborčanov, ki so uspeli zadeti že po dobri minuti in pol igre. Za 2:0 je mrežo Dobovca zatresel Denis Totošković. Ekipa Dobovca je v naslednjih dveh minutah prevzela pobudo na igrišču, a ponovno brez uspešnega zaključka. Mariborčani so držali dobro obrambo, strele nasprotnikov je uspešno zaustavljal vratar Puškar. Po nekaj hitrih akcijah na obeh straneh je Žiga Čeh v 10. minuti drugega polčasa uspel po napaki obrambe Dobovca dati žogo za hrbet vratarja Alena Mordeja. Nadaljevala se je napeta igra, ki je rahljala živce tudi igralcem na parketu. V končnici tekme so imeli več priložnosti za zadetek igralci Dobovca, a je Puškar prav vse njihove poskuse suvereno obranil. Minuto pred koncem tekme je ekipa Dobovca pritisnila na vrata Mariborčanov, sprožili so tudi nekaj nevarnih strelov – a vratar Puškar je ostal nepremagan. Tekma se je zaključila z rezultatom 3:0.

Mariborčani so v polfinalu suvereno opravili z Bronxi. Vijolice so imele skozi vso tekmo nekaj sreče, a so bili boljši nasprotnik. Tekma se je končala z rezultatom 5:1. Ekipa iz Dobovca se je v finale prebila z zmago nad Litijo, rezultat pa je bil identičen kot v prvem polfinalnem obračunu, 5:1. Ekipa iz Litije je sicer rekorder z devetimi naslovi pokalnega prvaka.

A. D.