fbpx

Mariborčani: “Bili smo boljši!” – Ljubljančani: “Lahko smo zadovoljni!”

Miha Zajc (levo) in Aleš Mertelj (desno) na tretjem letošnjem večnem derbiju (foto: NK Maribor)

Sobotni večni derbi je postregel z izjemnim vzdušjem, pravo atmosfero in polnim Ljudskim vrtom, vseeno pa so manjkali lepota v igri – izjema so nekatere individualne poteze – in predvsem zadetki. A na koncu bodo štele točke in temu je bila tokrat prilagojena igra. V izjavah po tekmi je bilo čutiti mešane občutke, a rezultat je bil na koncu kar pravičen.

Na koncu so svoje priložnosti obžalovali tako Mariborčani kot tudi Ljubljančani, a so bili slednji seveda precej bolj veseli razpleta tretjega letošnjega večnega derbija, saj imajo pred Mariborčani še naprej velikih šest točk prednosti. Štajerci zdaj niso več odvisni samo od sebe, ampak bodo za naslov prvaka – ob tem, da sami ne bodo grešili – potrebovali pomoč tudi drugih.

Mariborčani: “Bili smo boljši!”
Po koncu tekme sta pred mikrofone pri Mariborčanih stopila Mitja Viler in Makedonec Agim Ibraimi, ki je pred kratkim dobil tudi slovensko državljanstvo. Bočni branilec Maribora je bil prepričan, da so Mariborčani tisti, ki morajo žalovati za zapravljeno priložnostjo: “Bili smo boljši! Olimpija je bila slabša kot na prvih dveh derbijih, saj je veliko izgubila z odhodi. Lahko nam je žal, da nismo zmagali,” ter krivdo za neuspeh prevzel na igralska pleča: “Menjave trenerjev ne bodo dovolj, tudi mi igralci moramo več pokazati. Nekatere avtomatizme smo z leti pozabili v tem sistemu. Ne igrajo trenerji, igramo mi igralci. Pokazati moramo več, pokazati moramo ‘jajca’.” Novi lastnik slovenskega potnega lista Ibraimi pa je dejal: “Videlo se je, da želijo oni zapreti igro. Bila je prava evropska tekma, ker bi en trenutek odločil tekmo. 0:0 je realen rezultat.”

Ljubljančani: “Lahko smo zadovoljni”
Precej bolj so bili z razpletom večnega derbija zadovoljni v zeleno-belem taboru, kar je povsem logično, saj so opravili pomembno nalogo v boju za naslov prvaka. Mladi Miha Zajc, ki je imel na nogi priložnost za zmago, je bil z razpletom tekme zadovoljen: “V Maribor smo prišli po pozitiven rezultat. Obe ekipi dobro taktično podkovani, s točko smo lahko zadovoljni.” Tudi ljubljanski trener Marko Nikolić je priznal, da so v ljubljanskem taboru zadovoljni z razpletom tretjega letošnjega derbija: “Delno sem zadovoljen s točko, saj smo imeli dve priložnosti prek Elekeja, pa Finka in Zajca. Maribor je imel 100-odstotno priložnost Novakovića, a je ni izkoristil. Hvala navijačem, ki so prišli iz Ljubljane.” Srbski strateg se je nato obrnil v prihodnost in opozoril, da prvenstvo še ni odločeno: “Bil sem že v podobni situaciji, bitke za naslov ne odločajo derbiji. Remi bo dobil težo v vsakem naslednjem krogu. Imamo še dvanajst malih final v tej težki borbi za naslov. Sem pa debitant na derbiju in sem užival.”

R. V.