Mariborčani so se znesli nad Krčani, Olimpija jutri gosti Domžale

Foto: sta

Po remiju v prejšnjem krogu so se nogometaši Maribora tokrat znesli nad novincem v ligi in ga premagali s kar 6 : 0. S to zmago so se vijoličasti Ljubljančanom približali na 5 točk zaostanka. Zeleno-bele jutri v Stožicah čaka obračun proti Domžalam.

Maribor 6 : 0 Krško
1.800; Mendy 7., 22., 69., Bajde 28., 57., 59.

Štajerci so se po sredini slabi igri in remiju v Domžalah tokrat prikazali v povsem drugačni luči in Krčane razbili s hat-trickom Jean-Philipa Mendyja in Gregorja Bajdeta. Mariborčani so skozi celotno srečanje narekovali ritem in bili boljši tekmec ter tako dobili zadnjo tekmo jesenskega dela v Ljudskem vrtu.

Rudar 1 : 0 Zavrč
500; Kašnik 24.

Na Mestnem stadionu Ob jezeru smo videli obračun dveh ekip, ki v mesecu novembru nista zmagali. Začetek srečanja je bil zelo izenačen, prvo pravo priložnost na srečanju pa je po podaji s kota Maria Babića izkoristil branilec David Kašnik, ki je skočil najvišje in žogo poslal pod prečko. Prav strelec zadetka Kašnik je bil ob koncu prvega polčasa na robu drugega rumenega kartona, vendar mu je sodnik  Darjan Kovačič pogledal skozi prste.

Drugi polčas so bolje začeli Zavrčani, ki pa si niso pripravili pravih priložnosti. So pa v zaključku srečanja Velenjčani zapravili dve priložnosti. Najprej je Marijo Kovačić ubranil enajstmetrovko Mateju Eteroviću, ob koncu pa je okvir vrat zadel še Elvedin Džinić. Rudar je tako prišel do prve zmage po mesecu in pol.

R. V.