fbpx

Mariborski junak Olimpije postal najboljši igralec lige

Rok Kronaveter je postal najboljši nogometaš prvenstva (foto: NK Olimpija).

Vezist Rok Kronaveter, Mariborčan v dresu Olimpije, je postal najboljši igralec slovenske nogometne lige za sezono 2015/16. Najboljše je izbral Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije (Spins). Zaradi protesta proti delu sindikata je manjkala večina klubov in igralcev, med njimi vsi iz Olimpije.

V trojico najboljših sta bila v letošnji sezoni nominirana še dva nogometaša OlimpijeMiha Zajc, ki je bil izbran za najboljšega mladega nogometaša po izboru igralcev Prve lige Telekom Slovenija; poleg njega pa še Andraž Šporar, ki že celotno pomlad ni več član zeleno-belih, ampak je skupaj z Mendyem in Kronavetrom še naprej prvi strelec lige.

Večina iz idealne enajsterice prihaja iz Olimpije, samo en iz Maribora
Rok Kronaveter je povsem zasluženo postal najboljši nogometaš, saj je bil v spomladanskem delu gonilna sila Olimpije. Od 14 zadetkov jih je sedem dosegel spomladi in še kako pripomogel k naslovu državnih prvakov po 21 letih suše. Najbolj pa se je v srca navijačev zapisal z odločilnim zadetkom proti Rudarju, ki je zeleno-belim prinesel ta naslov. Izbrana je bila tudi najboljša enajsterica. Med njim je kar sedem nogometašev Olimpije, iz Maribora pa se je med najboljših enajst uvrstil samo Mendy. Lani je bil najboljši Benjamin Verbič.

Najboljša enajsterica letošnje sezone PLTS: Nejc Vidmar (Domžale/Olimpija); Nemanja Mitrović in Matic Fink (Olimpija), Toni Datković (Luka Koper), Nejc Skubic (Domžale/Konyaspor); Miha Zajc in Rok Kronaveter (Olimpija), Blaž Vrhovec (Celje); Andraž Šporar (Olimpija/Basel), Blessing Eleke (Gorica/Olimpija) ter Jean-Philippe Mendy (Maribor).

Najboljša enajsterica sezone po igralnih mestih:

Najboljša enajsterica letošnje sezone (foto: twitter).

Najboljša enajsterica letošnje sezone (foto: twitter).

V najboljšo enajsterico se niso uvrstili: vratarja Grega Sorčan (Gorica) in Matic Kotnik (Celje), branilci Dejan Kelhar (Olimpija), Dejan Trajkovski (Domžale), Marko Šuler in Petar Stojanović (oba Maribor, Stojanović zdaj igra za Dinamo Zagreb), vezisti Agim Ibraimi (Maribor), Dino Hotić (iz Maribora posojen v Krško) in Darijan Matić (Olimpija), napadalci Tavares in Gregor Bajde (Maribor) ter nekdanji zmaj Ezekiel Henty.

Najboljša nogometašica pa je postala Manja Rogan iz Teleinga Pomurja Beltinci.

G. V.