fbpx

Marijan Pušnik postal novi trener Hajduka

Marijan Pušnik je danes postal novi trener Hajduka (foto: HNK Hajduk Split).

Marijan Pušnik se po polletnem premoru znova vrača v trenerske vode. Prevzel bo še en velik nogometni klub na Balkanu, naslednji klub v njegovi bogati karieri je hrvaški Hajduk iz Splita. Pušnik bo tako postal še drugi slovenski trener v hrvaški ligi, kjer se bo pridružil Keku, ki vodi Rijeko.

Izkušeni 55-letni Pušnik ima ogromno trenerskih izkušenj, nazadnje je vodil Olimpijo v jesenskem delu prvenstva in jo po nekaj več kot polovici sezone zapustil na prvem mestu. V svoji bogati karieri je vodil tudi Maribor, deloval na Japonskem in še bi lahko naštevali.

Mladost in talent s Pušnikom na čelu je lahko recept za uspeh
Hajduk
je lansko sezono končal pod pričakovanji šele na tretjem mestu s kar velikim točkovnim zaostankom za vodilnima ekipama. Po koncu dokaj neuspešne sezone je klub zapustil nekdanji trener Damir Burić. Skupaj s Pušnikom pa je v klub prišel tudi novi športni direktor – Portugalec Mario Branco. Marijan Pušnik sreče s športnim direktorjem pri Olimpiji ni imel, saj je ravno zaradi Stojića moral nekdanji trener novih državnih prvakov klop zapustiti. Pri splitskem Hajduku bo imel Pušnik na voljo zelo mlado in talentirano ekipo. Priprave na novo sezono se začnejo že čez teden dni, kaj kmalu pa jih že čakajo kvalifikacije za Ligo Evropa.

G. V.