fbpx

Marko Nikolić novi trener Olimpije

Marko Nikolić je postal novi trener Olimpije (foto: facebook).

Sedaj je postalo tudi uradno, trener jesenskih prvakov je pričakovano postal Srb Marko Nikolić. Že od samega začetka se je šušljalo o njegovem imenu, sedaj pa ga je Olimpija tudi uradno imenovala za novega trenerja, ki bo Olimpijo poskušal zadržati na prvem mestu.

Marka Nikolića smo na klopi pričakovali že na začetku lanske sezone, vendar je na koncu to mesto zasedel Marijan Pušnik, ki je moral ob koncu sezone zapustiti ljubljansko klop. Mladega 36-letnega strokovnjaka čaka težka naloga pri zeleno-belih, saj bo moral nadgraditi dosedanje dobro delo Pušnika. Pričakovanja in cilji in v taboru zeleno-belih so veliki, kako se bo izkazal Nikolić, pa bomo videli v kratkem, saj Olimpija že danes začenja priprave na spomladanski del prvenstva.

Stojić in Nikolić v preteklosti že skupaj
Športni direktor Ranko Stojić je v preteklosti že sodeloval s sedanjim trenerjem Olimpije Nikolićem, in sicer pri beograjskem Radu, kjer je bil glavni trener med leti 2008 in 2011. Kasneje je prevzel mlado srbsko reprezentanco do 18 let. Potem se je ponovno vrnil v Rad, kjer je zdržal nekaj več kot eno leto. Vodil je še Vojvodino in kasneje Partizan, kjer so ga odpustili lani marca. Vse od takrat je bil 36-letnik brez službe, danes pa prevzema Olimpijo, ki bo prvi klub za Nikolića v tujini.

G. V.