fbpx

Maruša Ferk najboljša Slovenka, Lindsey Vonn spet poražena

Najboljša Slovenka je bila Maruša Ferk (na sliki). Ilko Štuhec je prehitela za pet stotink (foto: sta).

Lindsey Vonn je bila še drugič zapored poražena v smuku, kar se ji v letošnji sezoni še ni zgodilo. Tudi včerajšnja zmagovalka Lara Gut je končala šele na 11. mestu, medtem ko je bila velika zmagovalka današnjega smuka Italijanka Nadia Fanchini. Najboljša Slovenka je bila tokrat Maruša Ferk.

Današnji smuk za svetovnik pokal v La Thuilu je dobila Italijanka Nadia Fanchini, ki je bila včeraj tretja. Prvič v letošnji sezoni se je zgodilo, da Lindsey Vonn – ki je bila tokrat druga – ni dobila smuka za svetovni pokal. Na tretjem mestu je končala še ena Italijanka, in sicer Daniela Merighetti.

Ponoven prevzem vodstva v skupnem seštevku
Američanka je z današnjim drugim mestom še povečala svojo prednost pred Kanadčanko Lariso Yurkiv in sicer na skoraj neuolovljivih 196 točk – do konca sta še samo dva smuka. Vonnova je po današnjem smuku, ki je bil zaradi močnega vetra prestavljen za 70 metrov nižje, spet prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima pred Laro Gut zdaj 43 točk prednosti

Maruša Ferk za pet stotink boljša od Ilke Štuhec
Do točk sta prišli tudi dve Slovenki. Tokrat je bila Maruša Ferk (19. mesto) od Ilke Štuhec (20.) boljša za 5 stotink ter je Mariborčanko tako prehitela za eno mesto. To so bile šele druge letošnje smukaške točke za Ferkovo, medtem ko Ilka Štuhec še naprej bije boj za uvrstitev med najboljših 25 v smukaški razvrstitvi, ki prinaša uvrstitev na zaključek svetovnega pokala. Tretja Slovenka na štartu Vanja Brodnik je osvojila prezadnje, 41. mesto.

Rezultati smuka:
1. Nadia Fanchini
2. Lindsey Vonn
3. Daniela Merighetti
4. Larisa Yurkiw
5. Laurenne Ross
…..
19. Maruša Ferk
20. Ilka Štuhec

41. Vanja Brodnik

R. V.