fbpx

Med Anglijo, Walesom in Slovaško se obeta ogorčen boj za napredovanje

Anglija je z zmago proti Walesu dodatno zapletla skupino B (foto: twitter).

Danes zvečer bo igrala zagotovo najbolj zanimiva skupina na Euru. Vse je namreč še odprto, vse štiri ekipe se še borijo za vstopnico, ki prinaša osmino finala, zelo dobro bo kazalo tudi reprezentanci, ki bo končala kot tretja. Največ možnosti ima trenutno prva Anglija, ki se bo pomerila s Slovaško, najslabši pogled na lestvico pa imajo Rusi, ki se bodo še drugič pomerili z Otočani – tokrat z Walesom.

Prva tekma Rusije na prvenstvu proti otoški ekipi je prinesla ogromno težav – upajmo, da bo tokrat, ko je njihov nasprotnik Wales, vse skupaj minilo v bolj športnem duhu. Res pa je, da se bo na igrišču zelo iskrilo, kajti za Ruse šteje danes samo zmaga.

Slovaška – Anglija (21:00)

Na dvoboju v Saint-Etiennu bo za obe ekipi štela samo zmaga. Anglija je v skupini B trenutno v rahli prednosti, saj je na vrhu s štirimi točkami. Njihove predstave na prvih dveh tekmah niso bile ravno najbolj prepričljive. V prvem krogu jim sreča ni bila naklonjena, se je pa zato to obrnilo v njihov prid na zadnji tekmi proti Walesu, ko so z goloma dveh rezervistov prišli do zmage v podaljšku. Njihov današnji nasprotnik je Slovaška, ki je v drugem krogu z dvema fantastičnima zadetkoma premaga Rusijo. Do izraza je prišel prvi zvezdnik Hamšik in če bodo Slovaki tako nadaljevali, se Angležem danes ne piše nič dobrega. Slovaška danes zmago potrebuje nekoliko bolj, saj bi ob remiju Walesa brez zmage končali na tretjem mestu, ki prinaša veliko težjega nasprotnika.

Rusija – Wales (21:00)

Po srečnem remiju z Anglijo je največja država tega evropskega prvenstva doživela boleč poraz proti Slovaški. Bili so namreč zelo blizu, a vendar tako daleč od točke. Če želijo doseči vsaj tretje mesto v skupini, Rusi danes nujno potrebujejo zmago. Možnih kalkulacij je veliko, vendar bo vse znano, ko bo tekme v Toulousu konec. Tudi reprezentanca Walesa zelo dobro ve, kako ti lahko sreča hitro obrne hrbet. Proti Angležom so namreč v žepu že imeli karto za osmino finala, a se je na koncu vse skupaj zelo zapletlo. Z naskokom prvo ime Valižanov Gareth Bale bo tudi danes najbolj nevaren za nasprotnikova vrata, predvsem po prostih strelih, saj je doslej na vsaki tekmi zabil en zadetek. Walesu je danes – če Slovaška ne uspe zmagati – za napredovanje dovolj že remi.

SKUPINA B:
Anglija       2  1 1 0  3 : 2  4
Wales        2  1 0 1  3 : 3  3
Slovaška   2  1 0 1  2 : 2  3
Rusija        2  0 1 1  2 : 3  1

G. V.