Messi s svojimi čevlji poskrbel za največjo žalitev v zgodovini Egipta

Foto: epa

Priljubljeni argentinski nogometaš Lionel Messi je med televizijsko oddajo egipčanske televizije ponudil par svojih nogometnih copat za donacijo. Dobronamerna gesta nogometaša se je spreobrnila v veliko žalitev za Egipčane. 

“Še nikoli v naši sedemtisočletni civilizaciji nismo bili tako ponižani,” je dejal egipčanski politik Hasanin med nastopom v TV-oddaji. “Brcnil te bom s čevlji Messi,” je grozil s svojim čevljem, ki ga je sezul, prijel v roko in jezno dejal, da ga bo doniral v Argentino.

Škandal je nastal zaradi pomena čevljev v arabski kulturi, saj ti predstavljajo simbol umazanega in neprimernega predmeta. Tam je izraz “gazma”, ki pomeni besedo za čevelj, velika žalitev.

Obtožbe tudi v nogometni zvezi
Na Messijevo gesto so se odzvali tudi v egipčanski nogometni zvezi, kjer so sporočili, da njegovega čevlja reveži ne potrebujejo. “Če nas bo še naprej poniževal, je potem bolje, da si postavi čevlje na svojo glavo in na glave tistih, ki ga podpirajo. Čevlje naj raje donira Argentini, ki je polna revščine.”

Vendar kljub splošnemu zgražanju niso vsi Egipčani takoj udarili po Messiju. Egiptovski nogometaš ga je na socialnih omrežjih namreč vzel v bran. “Najbolj dragocena stvar, ki jo ima pisatelj, je njegovo pero in najbolj dragocena stvar, ki jo poseduje nogometaš, so njegovi športni copati,” je zapisal napadalec Ahmed “Mido” Hossam na Twitterju in vsem zaželel, da prenehajo z neosnovanimi obtožbami.

M. P.

 • simplya

  Komentarji tukaj so nepotrebni !

 • vremnov

  Muslimani kot muslimani.

  Je pa treba tudi malo v obzir vzet kulturne razlike.

  Če kakšni javni uslužbenki pri nas rečeš da je krava, bo užaljena in te bo tožila če pa bi isto naredil v Indiji bi bila vesela saj je krava tam sveta žival in ne prispodoba za nesposobno javno uslužbenko.

 • ostrovrhar

  A čevlji da so največja žalitev? Jest sem pa mislu, da so to svinjske glave.

  • Frank hallo

   Ja, bi morali čevlje metat na gradbišče.

 • Frank hallo

  Lahko jih podari meni. Z veseljem jih vzamem

 • Nata

  Ti musliji pa prav vsako zadevo obrnejo o svoje !!
  A hodijo bosi ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!