fbpx

Mourinho končno “odletel”

Jose Mourinho je Chelseaju še drugič pomahal v slovo (foto: epa).

Aktualni angleški prvak Chelsea je odpustil kontroverznega Portugalca Mourinha. Po katastrofalnih rezultatih je ponedeljkov poraz proti Leicester Cityju sodu izbil dno. 52-letni trener je bil letos bleda, patetična senca samega sebe.

Potem ko je lani osvojil angleško prvenstvo, se je zdelo, da bo na klopi ‘modrih’ iz Londona vendarle ostal daljše obdobje. Toda letošnji klavrn začetek sezone je bil preveč in ‘The Special One’ je še drugič zapustil Stamford Bridge.

Borba za obstanek mu ni več uspevala
Klop lanskih angleških prvakov je portugalski trener moral zapustiti, potem ko je bil s svojo ekipo po 16 odigranih tekmah šele na 16. mestu. Če ne bi vedeli, koliko je ekipa vredna in kaj vse zmore, bi glede na izjave Joseja Mourinha lahko sklepali, da gre Chelseaju kar dobro. Portugalec je v zadnjem času večkrat dejal, da gre njegovi ekipi dobro v boju za obstanek. Kako patetično – trener, ki se je nekdaj norčeval iz drugih, je letos postal norec, iz katerega so se norčevali drugi. Bilo je le še vprašanje časa, kdaj ga bo ruski lastnik kluba odpustil, a se je zdelo, da je odškodnina tista, ki je Romana Abramoviča dolgo časa prepričevala, naj vendarle še malce počaka.

Morda vas zanima tudi: Igralci izdali Mourinha

Od junaka do bedaka
Ko je njegovo moštvo igralo dobro in se je norčeval, je bil junak. A ko se je norčeval letos in je bila podoba Chelseaja sramotna, je postajal bedak. Motila ga je fizioterapevtka, ki jo je odpustil, na živce so mu šli pobiralci žog, na koncu pa je izgubil še zadnjo bitko – hrbet so mu pokazali še igralci. Portugalcu v uteho ostaja gromozanska odpravnina, ki jo bo dobil, saj je imel s Chelseajem podpisano še dveinpolletno pogodbo, toda bolečina, ki jo prinaša takšno slovo, bo velika. A ‘The Special One’ je pač poseben in ga marsikaj ne gane. Ne dvomite, da bo kmalu nazaj – vprašanje je le še, na klop katerega kluba bo sedel.

R. V.