fbpx

Mourinho ne išče kluba, ampak oni iščejo njega

Mourinho še naprej ostaja brez službe (foto: twitter).

Potem ko je Jose Mourinho moral zapustiti klop Chelseaja, še naprej ostaja prost na trgu med trenerji. Zato je okoli tega vedno več polemik, kje bo Portugalec nadaljeval svojo trenersko pot. V zadnjem obdobju sta se največkrat pojavljali imeni Manchester United in Inter. Vendar kot je sam dejal, se k slednjemu ne bo preselil, zato še naprej ostaja glavni kandidat za trenerja rdečih vragov.

Potem ko so ga decembra s klopi Chelseaja odnesli slabi rezultati, se v zadnjem času njegovo ime vse večkrat pojavlja v medijih. Ponudb velikih in bogatih klubov mu ne manjka, vendar – kot se zdi – Portugalec čaka na trenutek, ko bo prosto mesto trenerja Manchester Uniteda.

“Ne bom se vrnil v Inter!”
Veliko navijačev je želelo, da bi se Mourinho vrnil v Inter, kjer je pred leti osvojil trojno krono. Vendar je včeraj Portugalec to odločno zavrnil: “Ne bom se vrnil v Inter. Tamkajšnji projekt pripada Manciniju in predsedniku Ericku Thohirju. Njune ideje so dobre in upam, da bodo tudi uspešne. Navijače Interja želim spet videti nasmejane.” V Milanu si je namreč ogledal tekmo Interja, ki je celo uspel prepričljivo zmagati. Ni potrebno dvakrat ugibati, da o klubih in ponudbah ni govoril, v svojem slogu je samo dodal: “Spoštujem vsakega trenerja v vsakem klubu. Pravzaprav ne iščem kluba, klubi iščejo mene.” Mourinho po mnenju mnogih še naprej ostaja glavni kandidat za trenerja Manchester Uniteda, vendar mora še prej s tega mesta oditi sedanji trener Louis van Gaal, ki pa v klubu nima več veliko podpornikov.  Pričakovanih rezultatov ni, tako da je menjava trenerja le še vprašanje časa.

G.V.