fbpx

Na Bledu najbrž padel Guinnessov rekord

Rekord na Bledu. Foto: STA

Na Blejskem jezeru je “Olimpijski krog varnosti” postal rekorden. Na dogodku, ki so ga organizirali Turizem Bled, Olimpijski komite Slovenije in zavarovalnica Adriatic Slovenica, so sklenili najdaljšo človeško verigo. Ob tem so istočasno prižgali svetlobne palice, rekord za Guinnessovo knjigo pa morajo zdaj le še potrditi.

Udeleženci poskusa postavitve rekorda so bili razporejeni v štiri območja okrog Blejskega jezera, ob 17.45 pa sta iz Zake krenili dve olimpijski bakli. Eno je nosila Brigita Bukovec, atletinja, ki je na OI leta 1996 v Atlanti osvojila srebrno medaljo v teku na 100 metrov z ovirami, po drugi strani pa jo je nesel Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik bronaste olimpijske medalje iz Barcelone 1992. Ko sta tekla mimo ljudi, je vsak prijel za roko svojega soseda in sklenili so “Olimpijski krog varnosti” okoli jezera. Ob znaku so udeleženci prižgali svetlobne palice in se vpisali v knjigo rekordov, poroča STA.

Rekord je zaenkrat še neuraden, potrditi ga morajo še za Guinnessovo knjigo rekordov. Po besedah organizatorjev se je na brežini Blejskega jezera zbralo več kot 5500 ljudi. Dogodku so prisostvovali tudi številni nekdanji olimpijci in kandidati za igre v Riu de Janeiru 2016.

A. D., STA