fbpx

Na dopingu padel, ker so mu odkrili tumor! Sedaj želi igrati za svojo ekipo

Russu so odkrili tumor, a kljub temu želi igrati za svoj klub (foto: twitter).

Šokantna novica prihaja iz Nemčije! Marcu Russu, kapetanu Eintrachta iz Frankfurta, so na zadnji doping kontroli odkrili tumor. Toda Marco se je odločil, da na nadaljne preiskave, dokler ne zaključi sezone do konca, ne bo šel. Njegovo ekipo namreč čakata dve zelo pomembni tekmi proti drugoligašu Nürnbergu v kvalifikacijah za prvo ligo. Russ želi kot kapetan svojo ekipo obdržati v prvi ligi, prva izmed obeh tekem pa je na sporedu že danes.

Branilec Eintrachta je padel na doping kontroli, kasneje pa so dodatni pregledi pokazali, da ima resno obliko tumorja. Marco Russ pa želi kljub vsemu svoji ekipi pomagati v boju za obstanek.

Klub in rezultat po postavil pred zdravje
Marco Russ je bil na dopinškem testu, ki ga je izvedla nemška Nacionalna dopinška agencija, pozitiven. Pozitiven test pa ni bil posledica jemanja nedovoljenih poživil, ampak je glavni krivec zanj tumor, ki pa zaenkrat še ni lociran, saj so diagnozo postavili na podlagi analize krvi. Po prvih podatkih naj bi na žalost šlo za resno obliko tumorja. 30-letni Russ bo v kvalifikacijah za obstanek v elitni nemški ligi proti Nürnbergu lahko igral, če bo klub v to odločitev seveda privolil. Sam se je odločil, da bo klub, rezultat in navijače postavil pred svoje zdravje.

G. V.