fbpx

Na tekmi vse Slovenke, tudi 15-letna Nika Križnar

Maja Vtič je trenutno tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala (foto: sta).

Jutri in pojutrišnjem sta na Ljubnem na sporedu dve tekmi svetovnega pokala za dekleta. Na prenovljeni skakalnici, kjer od danes naprej ni več težav s snegom, bomo videli vseh pet doslej znanih slovenkih skakalk. Najbolj razveseljivo je, da bo na tekmi nastopila tudi debitantka v reprezentanci, šele 15-letna Nika Križnar. 

Na jutrišnji tekmi bomo torej videli vseh šest Slovenk. Prvič bo na tekmi svetovnega pokala nastopila tudi Nika Križnar, ki je v reprezentanci nadomestila Emo Klinec, ki je odpotovala na olimpijske igre mladih v Lillehammer.

Špela Rogelj najboljša v kvalifikacijah
Tako kot na zadnjih tekmah so naša dekleta tudi tokrat dobro nastopila v kvalifikacijah, tako da nastop niti ene od deklet ni bil pod vprašajem. Najboljša med vsemi je bila Špela Rogelj, ki je skočila 89 metrov. Druga najboljša Slovenka je bila tokrat Urša Bogataj, ki je skočila 83 metrov in končala na 8. mestu, na 11. mestu pa je končala mlada Nika Križnar, ki je pristala pri 84 metrih in pol. Na tekmo sta se uvrstili tudi Katja Požun (81 m; 14. mesto) in Eva Logar (81,5 m; 17.). Kot tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala ima nastop na tekmi zagotovljen tudi Maja Vtič, ki v današnjih kvalifikacijah ni nastopila.

Jutrišnja tekma deklet na Ljubnem se začne ob 14.00.

R. V.