fbpx

Na tekmo peterica slovenskih skakalcev

Jurij Tepeš je bil danes najboljši Slovenec (foto: epa).

Na nedeljsko tekmo v Holmenkollnu se je uvrstilo pet slovenskih skakalcev. Domen in Peter Prevc sta imela nastop na tekmi že zagotovljen, družbo pa jima bodo v nedeljo delali še Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Robert Kranjec.

Slovenski orli tokrat na kvalifikacijah niso ravno blesteli, še najboljši med vsemi je bil Jurij Tepeš, ki je bil 4. Na tekmi bosta seveda tudi Peter in Domen Prevc, ki sta imela nastop že zagotovljen, ker sta v skupnem seštevku svetovnega pokala med najboljšimi desetimi. Prav tako pa sta bila v kvalifikacijah uspešna Jaka Hvala in Robert Kranjec.

Tudi na treningih najboljši Tepeš
Najdaljši v kvalifikacijah je bil Poljak Stefan Hula, drugi je bil Avstrijec Andreas Wellinger, tretji pa Nemec Manuel Poppinger. Jaka Hvala z 21. mestom in Robert Kranjec s 33. rezultatom kvalifikacij sta se še uspela uvrstiti na nedeljsko tekmo, medtem ko je bil Anže Lanišek (46.) prekratek, Andraž Pograjc pa je bil diskvalificiran. Tudi na obeh treningih je bil od naših najboljši Jurij Tepeš, medtem ko je bil Peter Prevc na treningih šele 11. in 16.

Jutri je na sporedu ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična.

R. V.