Najdaljša pogodba v zgodovini – Zahovič v Mariboru do leta 2024

Zlatko Zahovič je dejal, da mu je žal za izrečene žalitve (foto: sta).

Po igralskih spremembah v zimskem prestopnem roku in po menjavi trenerja so v mariborskem prvoligašu potegnili še eno kadrovsko potezo. Tokrat je ni potegnil športni direktor, ampak predsednik kluba Drago Cotar, ki je pogodbo z Zlatkom Zahovičem podaljšal vse do konca sezone 2023/2024.

Če bo Zlatko Zahovič z Mariborčani pogodbo oddelal do konca njene veljavnosti, bo kot športni direktor NK Maribor deloval neverjetnih 17 let. Pogodba, ki jo je najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance podpisal z aktualnimi prvaki, pa je najdaljša pogodba v zgodovini slovenskega nogometa.

Potrditev, da v NK Mariboru Zahoviču še naprej neizmerno zaupajo
Potem ko je prejšnja pogodba športnega direktorja z ‘vijoličastimi’ vezala do konca sezone 2017/2018, so v Mariboru v času največje rezultatske negotovosti v zadnjih letih potrdili, da sledijo začrtani poti. “Veseli me, da lahko sporočim novico o podaljšanju sodelovanja, zelo pomembnega sodelovanja s športnim direktorjem. V vodstvu kluba smo mnenja, da je Zlatko Zahovič gonilna sila zgodbe o vzponu NK Maribor v zadnjih letih, iz športnega dela so izhajali in izhajajo temelji vseh uspehov. Razvojna pot kluba poteka v pravo smer in ob zadovoljstvu z delom smo želeli nadaljevati z nespremenjeno vodstveno ekipo ter brez oziranja na datume, zapisane v pogodbenih razmerjih,” je pojasnil predsednik kluba Drago Cotar.

Zahovič: “Čakajo nas številni lepi trenutki.”
Če se je zdelo, da do nedavnega nedotakljivi Zahovič izgublja zaupanje okolice, je zdaj dobil novo potrditev vodstva kluba, ki se zelo dobro zaveda, kako pomemben del uspehov je Zahovič, ki ob podpisu najbolj dolgoročne pogodbe do zdaj ni skrival navdušenja: “Sklenjen je dogovor o sodelovanju do leta 2024. Ponosen sem, da je veljalo podobno kot ob zadnjem namenu o potrditvi stabilnosti organizacijskega ustroja. Ob predstavitvi zamisli smo se hitro dogovorili, športni direktor je enakega mnenja, skupne ambicije so nespremenjene. Zdajšnja vodstvena ekipa je že toliko dosegla in seveda je razumljivo, da z delom po začrtani poti nadaljuje. Ne dvomim, da nas tudi v prihodnjem obdobju čakajo številni prijetni trenutki.”

Mariborčane, ki za vodilno Olimpijo zaostajajo štiri točke, čaka naslednja tekma v soboto, ko gostujejo v Novi Gorici.

R. V.