fbpx

Najprej najdaljši Peter Prevc, nato Robert Kranjec in na koncu še Domen Prevc

Peter Prevc & Co. so bili najdaljši prav v vsaki seriji (foto: epa).

V Sapporu so končane kvalifikacije za tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih. Najdaljša v kvalifikacijah sta bila Peter Prevc in Japonec Tuku Takeuchi, medtem ko sta oba treninga dobila Slovenca – prvega Peter Prevc, drugega pa Robert Kranjec.

Potem ko se je v Zakopanah šele drugič v zadnjih devetih tekmah zgodilo, da Peter Prevc ni stal na najvišji stopnički na tekmi svetovnega pokala, to najboljšega skakalca na svetu ni niti malo zmedlo. Japonska avanturo v Sapporu je Prevc začel, kot zna le on. Najprej je dobil prvo poizkusno serijo, nato pa je bil najdaljši še v kvalifikacijah.

1. Slovenec, 1. Slovenec, 1. Slovenec
Tako je izgledalo prvo mesto na obeh treningih in na kvalifikacijah. Peter Prevc je na prvem treningu skočil 136,5 metra in za 6,7 točke prehitel domačina Noriakija Kasaija, tretji je bil še en Japonec Taku Takeuchi, četrti povratnik v svetovni pokal Severin Freund, peti pa naš Robert Kranjec. Slednji je s pomočjo vzgornika v drugi poizkusni seriji skočil neverjetnih 144,5 metra in durgouvrščenega Petra Prevca prehitel za 4,3 točke. Tudi v poizkusni seriji je bil na vrhu Slovenec. Domen Prevc je, sicer z višjega naleta, skočil 141 metrov, ‘Pero’ je imel drugo daljavo kvalifikacij – enako kot Japonec Takeuchi je skočil 133,5 metra.

Vsi Slovenci zanesljivo na tekmi
Poleg odlično razpoloženega Petra Prevca in njegovega brata Domna, ki sta imela nastop na tekmi že zagotovljen, so se na tekmo zanesljivo uvrstili tudi vsi ostali Slovenci.  Najboljši od Slovencev v kvalifikacijah je bil Robert Kranjec (124,0 m; 115,7), ki je bil sedmi, Anže Lanišek (125,0 m; 115,6) je bil mesto slabši, na tekmo pa sta se uvrstila tudi zmagovalec tekme kontinentalnega pokala v Sapporu Jaka Hvala, ki je bil tokrat dvajseti, in novinec v svetovnem pokalu Bor Pavlovčič, ki je bil 29. Tudi mladi Pavlovčič se v Sapporu počuti odlično, saj je bil ob zmagi Hvale na tekmi kontinentalnega pokala tretji.

Jutrišnja tekma v Sapporu se začne ob 8.30 po slovenskem času.

R. V.