Najtežja naloga pred Oblakom – Barcelona, vrnitev Kloppa v Dortmund

Znani so pari četrtfinala Lige prvakov (foto: UEFA Champions League).

V Nyonu so bili izžrebani pari četrtfinala Lige prvakov. Zanimivi pari se bodo pomerili že takoj na začetku izločilnih bojev v Ligi prvakov. Predvsem izstopata dva para: Oblakov Atletico je dobil natežjega možnega nasprotnika ekipo Barcelone, obeta pa se nam tudi dvoboj milijonov med PSG in Manchester Cityem. Žreb Evropske lige sledi ob 13. uri.

Najbolj nezaželen nasprotnik v četrtfinalu je bila zagotovo ekipa Barcelone, ki tudi brani naslov v tem tekmovanju. In ravno ta ekipa je bila dodeljena edinemu slovenskemu predstavniku, ki je še ostal v tem tekmovanju – Janu Oblaku.

Predlani Atletico že usoden za Barco! Kdo bo bolje izkoristil milijone? Sreča za Bayern in Real
Zagotovo bo najbolj zanimiv španski derbi. Kljub temu da je Barca favorit tekmovanja, Atletica zagotovo ne gre odpisati tako zlahka. Ko so namreč predlani prišli vse do finala, so ravno v četrtfinalu premagali Barcelono. Potem je tu še dvoboj dveh ekip, ki v svoji ekipi vložita ogromno finančnih sredstev. Obračun med nesramno bogatim Paris Saint-Germanom in Manchester Cityem. V vlogi manjšega favorita je francoski velikan, kdo pa bo na koncu bolje izkoristil vložene milijone, bomo še videli. Veliko srečo pri žrebu sta imela nemški velikan Bayern, ki je za nasprotnika dobil portugalskega prvaka Benfico, ki bo še kako nevarna in je ne gre prehitro odpisati. Največji dobitek pri žrebu pa – se zdi – je dobil Real iz Madrida, ki je za nasprotnika dobil Wolfsburg.

Pari četrtfinala Lige prvakov:

Wolfsburg – Real Madrid
Bayern – Benfica
Barcelona – Atletico Madrid
PSG – Manchester City

Prve tekme četrtfinala bodo 5. in 6. aprila, povratne pa teden dni kasneje. Finale bo 28. maja na San Siru.

Pari četrtfinala Evropske lige:

Braga – Šahtar
Villarreal – Sparta Praga
Athletic Bilbao – Sevilla
Borrusia Dortmund – Liverpool

Prve tekme četrtfinala bodo 7. aprila, povratne pa 14. aprila.

G. V.