Slovenska futsal reprezentanca blizu čudeža, a se ji žal ni izšlo

Slovenska futsal reprezentanca je dolgo grozila evropskim prvakom Špancem, a ji na koncu žal ni uspelo (foto: futsal.si)

Slovenski futsal reprezentanci čudež žal ni uspel. Varovanci selektorja Dobovičnika so se velikim favoritom Špancem dobro upirali, a na koncu za uvrstitev na svetovno prvenstvo to ni bilo dovolj. Dvakratni svetovni prvaki so na koncu slavili zmago s 5 : 1 in se tako uvrstili na SP, ki bo v Kolumbiji.

Kljub temu da naša reprezentanca tokrat res ni imela sreče pri žrebu, se fantje niso predali in so na prvi tekmi doma premagali Špance, kar je bil prvi poraz aktualnih evropskih prvakov po rednem delu po več kot desetletju. Tudi na povratni tekmi se slovenska reprezentanca ni predala, a so se uvrstitve na SP na koncu veselili Španci.

Brez treh stebrov
Če so bile možnosti za prvi preboj na SP naše reprezentance majhne tudi po domači zmagi, je bilo zdaj vse skupaj težje, ker selektor Andrej Dobovičnik ni mogel računati na strelca edinega gola na prvi tekmi Alena Fetića, ki je imel kartona, poškodovana pa sta bila Gašper Vrhovec in kapetan Igor Osredkar. Kljub temu je bila naša reprezentanca po prvih 20 minutah na dobri poti. Španci so sicer povedli že v 3. minuti, a je Širok v 6. minuti izenačil.

Lahko bi prejeli enega, a so dobili štiri
Pred zadnjimi 20 minutami so bili naši fantje v položaju, ki so ga prej najbrž samo sanjali, saj bi lahko v drugem polčasu prejeli en zadetek, pa bi še vedno odšli v Kolumbijo. Španci so potrebovali vsega štiri minute, da so zadeli prvič, do konca pa so imeli še 16 minut časa. Našim je odlično kazalo vse do 35. minute, ko so domači dosegli gol, ki bi jih peljal na SP. Takrat so se naši fantje morali odpreti, saj so lovili gol, ki so ga ob zaostanku dveh golov potrebovali. Žal se jim ni izšlo. Naši reprezentanti so v zadnji minuti vse stavili v napad in prejeli še dva zadetka, a so lahko kljub temu zelo ponosni na to, kar so opravili.

Naslednje veliko tekmovanje bo evropsko prvenstvo leta 2018, ki ga bo gostila prav Slovenija.

Španija 5 : 1 Slovenija  (1 : 1)
1 : 0 Raul Campos (3.), 1 : 1 Širok (6.), 2 : 1 Ortiz (24.), 3 : 1 Raul Campos (35.), 4 : 1 Miguelin (40.), 5 : 1 Aicardo (40.)

R. V.