fbpx

Naši odbojkarji dobili še tretjo tekmo, tokrat padla Venezuela

Slovenci so dobili tudi tretjo tekmo turnirja Svetovne lige (foto: fivb)

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dobila še tretjo tekmo in tako svoj premierni turnir v svetovni ligi začela s tremi zmagami. Naši odbojkarji so po Katarju in Tuniziji danes premagali še Venezuelo – in tako na drugi turnir v Grčijo, ki bo odločal o udeležencih zaključnega turnirja najboljše četverice tretje skupine, odhajajo z dobro popotnico.

Naša odbojkarska reprezentanca je bila favorit turnirja že pred začetkom, a ker je šlo za prvo nastopanje naših odbojkarjev v svetovni ligi, ni tega nihče napovedoval na glas. Toda Tine Urnaut in druščina so na vseh treh tekmah pokazali kvaliteto in brez večjih težav premagali prav vse tri nasprotnike.

Ste zamudili? Športni 1 na 1 s Tinetom Urnautom! “Na nek način je bila to žalitev, ampak si tega nismo jemali k srcu.”

Slab začetek, pričakovan konec
Tokrat je naša reprezentanca v izenačeni tekmi začela slabo in v prvem nizu, ki je minil v znamenju napak, Venezuelcem dopustila, da so v razburljivem zaključku po naši napaki pri organizaciji napada pri rezultatu 24 : 23 prišli do zaključne žoge in jo po še eni napaki naših fantov tudi izkoristili. Tudi drugi set je bil zelo izenačen, a so bili naši fantje vseskozi korak pred tekmeci ter z blokom Koncilje rezultat tudi izenačili na 1 : 1. V izenačenem tretjem nizu so naši odbojkarji v podaljšani igri prišli do vodstva, medtem ko so v zadnjem nizu s težavo vendarle končali delo in prišli do še tretje zmage na tem turnirju. Naši so v zadnjem nizu slabo izkoriščali napake Venezuelcev, ki so pri servisu naredili kar šest zaporednih napak, in se kljub temu niso uspeli odlepiti. Na koncu so vse napake pozabljene, saj je Slovenija prvi turnir svetovne lige končala s stoodstotnim izkupičkom

Slovenija 3 : 1 Venezuela (-23, 22, 24, 22)
T. Štern 1, Pajenk 9, Šket 2, Gasparini 13, Vinčić 4, Hribar, Vinčić, Štalekar, Koncilja 4, Klobučar, Kovačič, Ropret, Urnaut 14, Čebulj 6, Purič.

Zdaj slovensko moško odbojkarsko reprezentanco čaka še en turnir tretje skupine svetovne lige, kjer se bo v Grčiji prihodnji konec tedna za vstopnico za zaključni turnir merila z domačo reprezentanco Grčije, Portorikom in Katarjem – slednjo ekipo so naši fantje v petek v Stožicah premagali s 3 : 1.

Naši odbojkarji v Grčijo potujejo že v torek.

R. V.