fbpx

Navijači so drag šport

Mariborski navijači viole (Foto: Bobo)

Mariborski nogometni navijači so z nešportnim obnašanjem klubsko blagajno na zadnjih dveh tekmah olajšali za 7.800 evrov, 3.300 evrov kazni so svojemu klubu povzročili tudi navijači Olimpije.

Mariborske viole so na tekmi med njihovimi nogometaši in gostitelji iz Zavrča z izgredi večkrat prekinili igro. Kljub temu pa razgrajanje mariborskim nogometašem vseeno ni pomagalo. V Halozah so izgubili s kar dvema avtogoloma.

So pa viole svojemu klubu zaradi uporabe dimnih in pirotehničnih pripomočkov, metanja predmetov na igrišče in spodbujanja nasilja prislužili kazen v višini 6.450 evrov. Kot da to še ne bi bilo dovolj, jim je Roman Rogelj, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, kazen v višini 1.350 evrov naložil tudi zaradi podobnega vedenja v Ljudskem vrtu teden kasneje na srečanju med Mariborčani in Domžalami.

Pogosto kaznovanje navijačev
Disciplinski sodnik je imel zaradi nešportnega vedenja navijačev delo tudi na tekmi med gostujočo Olimpijo in domačo Novo Gorico. Kot poroča TV Slovenija, so prvi kljub zmagi svojih ljubljencev klub obremenili s 3.300 evri kazni, drugi pa so zaradi prižiganja bakel in žaljivega transparenta porazu dodali še 600 evrov kazni.

Navijači Maribora so s svojimi incidenti klubu v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije povzročili že za 13.850 evrov kazni, navijači Olimpije pa za 7.300 evrov.

B. K.