fbpx

Nekdaj veliki imeni slovenske košarke izpadli že v polfinalu DP

Za naslov prvaka se bosta borila Helios in Zlatorog (foto: facebook).

Včasih si nismo mogli predstavljati finala slovenskega državnega prvenstva brez Union Olimpije, ki je bila nekdaj strah in trepet celo velikim evropskim ekipam. Danes je zgodba ravno obratna – v zadnjih sedmih letih si Union Olimpije ne znamo predstavljati z osvojenim pokalom. V zadnjih letih je v Sloveniji glede osvojenih naslovov dominirala predvsem Krka, ki pa je še drugič zapored ostala brez finala.

Drugič zapored bo finale slovenskega državnega prvenstva v košarki potekal brez Union Olimpije in Krke, brez dvoma nekdaj dveh največjih slovenskih ekip. Zaradi vseh slabih rezultatov in neuspehov je navijaška skupina Green Dragons že napovedala, da bo do nadaljnjega  tekme Union Olimpije bojkotirala.

V finalu Zlatorog in Helios
Kot prvi se je v finale uspel prebiti Zlatorog, ki je doma uspel premagati Union Olimpijo z 68 : 59. In po treh tekmah premagal ekipo iz Ljubljane z 2 : 1. Laščani so se po dvanajstih letih znova uspeli prebiti v finale, kjer bodo imeli prednost domačega terena. Njihov nasprotnik pa bodo Helios Sunsi, ki so včeraj v Novem mestu nekoliko presenetljivo uspeli ugnati Krko s 74 : 77. Potem ko so že izgubljali z 1 : 0 v zmagah, jim je na zadnjih dveh tekmah uspel popoln preobrat.

Lani sta se v finalu pomerila Rogaška in Tajfun, slednji je pozneje postal tudi državni prvak.

G. V.