fbpx

Nemočni Miami z Dragićem na čelu končal sezono in odhaja na dopust

Goran Dragić se za letos poslavlja od lige NBA (foto: twitter).

Miami Heat je izgubil sedmo in odločilno tekmo drugega kroga končnice. Toronto Raptorsi so bili pred domačimi gledalci odlično razpoloženi in na koncu najbolj zanesljivo dobili ravno zadnjo sedmo tekmo. Edini slovenski predstavnik v tem tekmovanju Goran Dragić se z vročico za letošnjo sezono torej poslavlja in odhaja na dopust.

Miami je skozi celotno tekmo igral v krču in imel kar nekaj težav, predvsem v obrambi, kjer na zadnjih treh tekmah nikakor niso mogli zaustaviti dvojca Lowry-DeRozan.

Do tretje četrtine je še šlo, potem pa je bilo konec
Vročica je vse do četrte četrtine z velikimi težavami uspela držati priključek, zaostajali so samo za osem točk, kar je bilo glede na potek tekme zelo malo. V zadnji četrtini pa so se Raptorsi še dodatno razigrali in razmetali ter dokončno že nekaj pred koncem uničili Heate, ki so v zadnjih dvanajstih minutah dosegli samo 11 točk. Pri domačinih je bila razpoložena celotna peterka, najbolj pa sta izstopala Kyle Lowry s 35 točkami in Demar DeRozan z 28 točkami. Tudi celotna peterka s Floride je presegla mejo desetih točk, vendar kaj, ko v ekipi ni bilo razpoloženega igralca. Dragić je bil z Wadom najboljši strelec ekipe pri 16 točkah. Slovenec je imel slab dan, saj je iz igre metal 6/17, k temu pa je za zaključek letošnje sezone dodal še šest skokov in sedem podaj.

Toronto se bo v konferenčnem finalu pomeril s Clevelandom. Na drugi strani pa se bosta udarila Golden State in Oklahoma.

G.V.