Nenad Protega pričakovano postal novi športni direktor Olimpije

Nenad Protega je postal novi športni direktor Olimpije (foto: NKOlimpija).

Olimpija je dobila novega športnega direktorja. To je pričakovano postal Nenad Protega, ki se mu je s predsednikom Milanom Mandarićem vendarle uspelo dogovoriti. Protega je po Stojiću že drugi športni direktor aktualnih državnih prvakov v mandatu Mandarića. Nova okrepitev v klubskem vodstvu bo morala hitro zavihati rokave, saj se nova sezona že približuje.

Nenad Protega bi bil lahko zelo velika okrepitev za klub, saj ima že kar nekaj izkušenj. Deloval je že v Domžalah in Interblocku, v zadnjih letih pa je bil oglednik v Udineseju.

Če te pokliče ta klub, dilem ni.”
“Dolgo že nisem delal v nogometu, a čas gre tako hitro, da se mi zdi, kot bi bilo včeraj. Odločitev je bila lahka in težka. Če te pokliče ta klub, dilem ni. To je največ, kar je lahko v Sloveniji in zato je bila odločitev lahka. Ni pa bilo lahko, saj sem imel dve službi, dolgoročno sodelovanje in hitro ter nepričakovano sem dobil to ponudbo. Moral sem dokončati stara razmerja, zato je vse trajalo malo dlje. Hvala klubu za priložnost. Sem sem prišel delat in ne le vodit. Tukaj sem pripravljen biti ne le desna, ampak tudi leva roka, da pridemo na neko raven, ki bo višja od ambicije za slovenskega prvaka. Moji cilji so, da Ljubljana dobi Olimpijo, na katero bo mesto lahko ponosno in da bo vsak, ki bo prišel, videl, da prihaja v klub, ki je na evropski rani,” je dejal Protega, ki se zaveda, da veliko časa ni in, da bo moral hitro zavihati rokave. V ponedeljek bo Olimpija dobil svojega nasprotnika v kvalifikacijah za Ligo prvakov, novih krepitev še ni. Zato pa je športni direktor priznal, da ima na seznamu že nekaj imen, vendar jih zaenkrat še ne razkriva.

“Dobre stvari se ne dogajajo hitro in če je to res, smo dobili dobrega novega športnega direktorja, s katerim sem že dolgo v dogovarjanjih. Vesel sem, da smo dobili tako kvalitetnega človeka. Za športne stvari bo moja desna roka v klubu,” je uvodoma dejal prvi mož Milan Mandarić. Z novim ambicioznim športnim direktorjem je pokazal, da znova cilja na sam vrh. S Protego je podpisal triletno pogodbo.

G. V.