Nepremagljivi Jan Oblak proti atomskemu napadu Bayerna

Jana Oblaka je France football uvrstil v idealno enajsterico nogometašev do 23 let, jutri pa našega čuvaja mreže čaka povratna tekma Lige prvakov proti Bayernu (foto: epa).

Na drugi polfinalni tekmi bo na delu še naprej edini Slovenec v najelitnejšem evropskem tekmovanju, Jan Oblak. Njegov Atletico Madrid je po Barceloni dobil še enega zelo visoko kotiranega nasprotnika. Bayern je namreč zadnja ovira za Madridčane, da se znova po dveh letih uvrstijo v finale.
 
Atletico je po aktualni evropski prvakinji, ki je hkrati osvojila tudi špansko prvenstvo, znova prejel enega izmed najtežjih možnih nasprotnikov, nasproti jim bodo namreč stali prvaki Nemčije. 
 
Atletico Madrid – Bayern (20:45)
 
Jan Oblak magnet za rekorde
Slovenski vratar Jan Oblak, ki velja za nepremagljivega, je letos postavil že nemalo rekordov. Na zadnjih štirih tekmah je bil znova nepremagan, prvič, odkar je pri Atleticu, se je veselil tudi zmage nad Barcelono, za nameček pa so jo s soigralci še izločili in napredovali v polfinale. Letos mu je v prvenstvu mrežo uspelo zadržati nedotaknjeno kar 22-krat, kar je daleč največ med vsemi vratarji v Evropi. Sedemkrat je bil letos nepremagan v Ligi prvakov, v naslednjih dneh lahko svojo serijo samo še poveča. Varovanci Diega Simeoneja bodo znova pred zelo zahtevno nalogo, tudi v polfinalu bodo pobudo na igrišču prepustili Bavarcem in prežali predvsem na protinapade. Atletico v povprečju sicer ne dosega tako veliko zadetkov kot ostali velikani, vendar colchonerosi srce na igrišču pustijo vedno znova.

Guardiola v polfinalu z Bayernom tretjič proti Špancem, za svoj tretji naslov
Bayern, ki je v državnem prvenstvu na pragu novega naslova, se je še petič zapored uvrstil v polfinale in tudi tokrat igralce čaka španska ekipa. Trikrat so se v polfinalu pomerili z Realom, enkrat pa z Barcelono. V zadnjih dveh poizkusih so Bavarci pod vodstvom Josepa Guardiole klonili pred  španskima velikanoma, tokrat pa jih prvič v zgodovini čaka Atletico Madrid. To je hkrati tudi zadnja priložnost za Guardiolo, ki z letošnjim letom zaključuje svoje trenersko delo pri Bayernu in se seli k še enemu polfinalistu iz Manchestra. Letos ima Španec priložnost, da se od kluba poslovi v slogu in hkrati v Ligi prvakov osvoji še svoj tretji naslov. Bayern, ki ima v svojih vrstah odlične napadalce – predvsem sta v ospredju Lewandowski in Müller -, bo pred težko nalogo, saj bodo morali premagati letos odličnega Oblaka.

G. V.