fbpx

Nerazpoloženi Miami izgubil in ponudil Torontu zaključno žogo

Dragić je bil znova med boljšimi strelci svoje ekipe vendar ni pokazal nič posebnega (foto: EPA).

Peta tekma končnice se je končala v prid Toronta, ki tako v seriji proti Miamiju vodi s 3 : 2 in bo imel v noči na soboto prvo zaključno žogo na Floridi. Morda celo najmanj zanimiva tekma te serije se je končala z rezultatom 99 : 91. Nerazpoloženi Miami v prvem polčasu ni imel pravega odgovora na razpoloženi Toronto, ki je povsem zasluženo in dokaj rutinirano tekmo pripeljal do konca.

Goran Dragić je bil znova eden izmed boljših strelcev svoje ekipe, vendar tako kot ekipa s Floride ni bil pretirano razpoložen. Tekmo je končal pri 13 točkah, 5 skokih in 2 podajah. Prvi strelec je bil kdo drug kot kapetan Wade z 20 točkami.

Preblisk Dragića ni bil dovolj
Miami je tekmo začel katastrofalno in domačinom pustil, da pridejo do večje prednosti. Toronto je bil zelo razpoložen, padalo je z vseh strani, bili so nezaustavljivi. Nekaj minut pred koncem polčasa je prednost Raptorsov znašala 20 točk, potem pa je dirigentsko palico prevzel Goran Dragić in z 8 točkami pripeljal Miami do zaostanka samo 10 točk ob polčasu. Drugi polčas je bil veliko bolj izenačen, ampak Toronto vročici ni pustil, da bi se približala ter tekmo varno pripeljala do konca. Branilski par Toronta Kyle Lowry in Demar DeRozan je bil nezaustavljiv, skupaj sta namreč dosegla kar 59 točk.

Pari končnice:

Vzhod:
Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 4 : 0
Toronto Raptors – Miami Heat 3 : 2

Zahod:
San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 2 : 3
Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 3 : 1

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.