fbpx

Nerazpoložena Tepeš in Lanišek naše stala medalje

Peter Prevc je z najboljšim skokom dneva naše približal tretjemu mestu (foto: epa).

Danes je na svetovnem prvenstvu v poletih na sporedu ekipna tekma. Z rekordno veliko prednostjo so slavili Norvežani, drugi so bili Nemci, tretji pa Avstrijci. Slovenci so na koncu končali šele na četrtem mestu.

Od ekipne tekme smo pričakovali veliko, saj so naši orli na posamični tekmi skakali odlično in bili vsi med prvimi dvanajstimi. Toda breme pritiska je bilo tokrat preveliko. Če sta Peter Prevc in Robert Kranjec svojo nalogo opravila z odliko, sta povsem odpovedala Jurij Tepeš in Anže Lanišek, ki niti v eni seriji nista preskočila 200 metrov.

Kmalu je postalo jasno, da danes nismo konkurenčni
Stvari so začele podirati že v prvi seriji. Najprej je Robert Kranjec sicer dobro opravil svoje delo, saj je skočil 209 metrov. Za veliko razočaranje sta nato poskrbela Jurij Tepeš, ki je skočil le 170 m, in Anže Lenišek, ki je poletel 180,5 m. Naše je tretjemu mestu približal Peter Prevc, ki je dosegel najboljši skok prve serije med vsemi tekmovalci. S skokom, dolgim 228 metrov, je svetovni prvak v poletih naše Nemcem približal na vsega 2,6 točke razlike.

Dvakrat imenitni Prevc premalo za medaljo
Če smo se po koncu prve serije bali, da vreme ne bo zdržalo in da naši ne bodo dobili možnosti za napad na bronasto medaljo, je kmalu postalo jasno, da bo tekma izpeljana v dveh serijah. In naši so začeli dobro – Robert Kranjec je spet skočil dobro in naše po prvem skoku pripeljal na tretje mesto, toda nato sta še slabše kot v prvi seriji skočila Tepeš (157 m) in Lanišek (157,5 m). Naši so se znašli v prevelikem zaostanku in tudi nov najboljši skok dneva Petra Prevca orlom ni mogel več prinesti medalje.

Z rekordno veliko prednostjo so zmagali Norvežani, ki so drugouvrščene Nemce prehiteli kar za 110,4 točke. Bronasto medaljo so osvojili Avstrijci.

Naslednji vikend sta v soboto in nedeljo na sporedu tekmi svetovnega pokala v poljskih Zakopanah.

R. V.