fbpx

Neuradno: Na stadionu v Hannovru tri bombe, dve v okolici

Izpraznjen stadion v Hannovru (foto: epa).

Na stadionu v Hannovru so bile podtaknjene tri bombe, ena na avtobusni postaji, še ena pa na železniški postaji. To so zaupne informacije nemške protiteroristične službe, do katerih je prišel angleški The Telegraph

Prijateljska nogometna tekma med Nemčijo in Nizozemsko, ki bi morala biti odigrana prejšnji torek, je bila odpovedana zaradi teroristične grožnje. Uradno poročilo nemške policije se je glasilo, da je bila tekma odpovedana zaradi “izjemno resne grožnje”, nihče pa ni dal o tem več informacij.

Nemce obvestili francoski obveščevalci
Kot piše The Telegraph, so o bombah na stadionu nemško varnostno službo obvestili francoski obveščevalci, ki so postregli tudi z informacijo o napadalcih. To naj bi bila nemška teroristična celica, ki naj bi jo vodil nemški državljan “Abdul F”. Čeprav bomb na stadionu niso našli, pa nemški varnostni organi še naprej iščejo osumljence. Nemška varnostna služba pa raziskuje tudi obstoj nemške teroristične celice, o kateri do torka, ko so jih o njej obvestili francoski kolegi, Nemci niso vedeli nič.

R. V.