fbpx

Neureuther zmagovalec, Skube do novih točk

Matic Skube. Foto: STA

Nemški alpski smučar Felix Neureuther je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v japonski Yuzawi Naebi. Drugo mesto je osvojil Šved Andre Myhrer, tretji pa je bil Avstrijec Marco Schwarz. Slovenec Matic Skube je bil 27., drugi slovenski predstavnik Žan Kranjec pa je odstopil v prvi vožnji.

Matic Skube se je s 26. mestom in zaostankom 2,47 sekunde prebil v finalno vožnjo. S številko 5 se v finalu Skubetu napad ni izšel in je po napaki na koncu zaostal 8,14 sekund za kasnejšim zmagovalcem Felixom Neureutherjem, ki je bil po prvi vožnji na 5. mestu, poroča STA.

Klemen Bergant je tekmo, ki jo je znova zaznamovalo spomladansko vreme in celo dež, ocenil takole: “Kar se tiče snega, je bila to spet težka tekma. Celo noč je deževalo, organizatorji so naredili vse, kar so lahko. Proga je na koncu dobro zdržala. Največji problem je bil samo za najboljše iz prve vožnje, ker je v drugi vožnji spet začelo deževati. Matic je v prvi vožnji v spodnjem delu smučal dobro, zgoraj, kjer je najbolj ravninski del, pa si je nabral kar precej zaostanka. Tako kot tudi v drugi vožnji tam ni smučal dobro, nato pa se mu je primerila tista napaka. Vse, kar je na koncu dobrega, je to, da je uspel priti znotraj 8 odstotkov in je osvojil teh nekaj točk,” so zapisali na spletni strani Smučarske zveze Slovenije.

Kljub štirim točkam Skubeta ni preveč hvalil: “Te napake se mu prevečkrat dogodijo. Če se mu ne dogodijo v prvem, se mu pa v drugem teku. Edinokrat, ko je dvakrat brez napak prišel v cilj, je bilo to v Schladmingu. Že od prve tekme naprej v Val d’Iseru je delal napake – razen v Schladmingu. To ni dobro. S tem se ukvarjamo že celo in pripravljalno in tekmovalno obdobje. O tem sem govoril že sredi januarja in se ne bi več ponavljal. To ni v redu. Danes je bila dobra priložnost, saj so imele prve številke v drugi vožnji boljšo progo in tudi boljšo vidljivost brez dežja. Priložnost je bila, to so nenazadnje dokazali mladi Avstrijci.”

A. D.