fbpx

Neverjetni Rok Marguč tretjič zapored na stopničkah

Neverjetni Marguč tretjič zapored na stopničkah (foto: epa).

Rok Marguč je odlično zaključil letošnjo sezono. Potem ko se mu začetek le-te ni povsem posrečil, je bil zaključek naravnost fantastičen. Z današnjimi tretjimi zaporednimi stopničkami v svetovnem pokalu je Marguč sezono končal na petem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Žal se je zaključila sezona svetovnega pokala v deskanju. To dejstvo zagotovo najbolj obžaluje naš deskar Rok Marguč, ki je po neprepričljivem začetku sezone v nadaljevanju le-te pokazal, da sodi v sam svetovni vrh. Po tretjem mestu v Moskvi in drugem mestu turškem Kayseriju je Rok Marguč danes v Winterbergu še tretjič zapored stopil na zmagovalni oder.

Izjemni Marguč tretjič zapored in sedmič v karieri na stopničkah
Naš deskarski šampion se je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Winterbergu odlično odrezal v kvalifikacijah, kjer je bil drugi. 29-letni Celjan je nato v osmini finala najprej premagal Korejca Sang-Hoja Leeja (+0.15), v četrtfinalu pa še Bolgara Radoslava Yankova (+1.05). V polfinalu je moral Marguč nato priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu, Italijanu Edwinu Corattiju (-0.36), a je se nato v malem finalu z zmago nad še enim Italijanom – Cristophom Mickom (+3.20) vendarle uspel prebiti na oder za zmagovalce. Na tako izjemen način je Marguč, ki je bil v skupnem seštevku paralelnega veleslaloma peti, zaključil letošnjo sezono.

Na tekmi v paralelnem veleslalomu v nemškem Winterbergu sta nastopila še Jure Hafner (33.) in Tim Mastnak (36.), ki pa sta bila prepočasna za izločilne boje.

R. V.