fbpx

Neymar vprašljiv za svetovno klubsko prvenstvo

Bo Neymar igral na svetovnem klubskem prvenstvu? (foto: epa)

Brazilski zvezdnik se je na torkovem treningu poškodoval, tako da ga včeraj v Ligi prvakov ni bilo v kadru Barcelone. Prav tako bo Brazilec izpustil tudi sobotno tekmo španskega prvenstva. Močno vprašljiv je tudi njegov nastop na svetovnem klubskem prvenstvu.

Svetovno klubsko prvenstvo se sicer začenja z današnjo tekmo med domačinom Sanfrecce Hiroshima (Jap) in prvakom Oceanije, Auckland Cityjem. Zmagovalec te tekme se bo v četrtfinalu pomeril z afriškim prvakom TP Mazembejem (DR Kongo). Drugi četrtfinalni dvoboj je America (Mehica) proti Guanghzou Evergrande (Kitajska)

Barcelona in River Plate začneta šele 16. decembra
Barcelona bo imela konec tedna še obveznosti na španskem prvenstvu, nato pa se bodo varovanci Luisa Enriqueja odpravili v deželo vzhajajočega sonca. Evropski in južnoameriški prvak sta namreč uvrščena neposredno v polfinale. Glavni favorit za naslov svetovnega klubskega prvaka je Barcelona, ki pa bo morda ostala brez Neymarja.

Oče Neymarja: “Manjkal bo en teden”
Kot je v pogovoru za ESPN dejal Neymarjev oče, poškodba ni zelo resna, a bo Brazilec odsoten vsaj en teden. Tako bo zagotovo izpustil polfinalno tekmo, morda pa bo nared za finalno tekmo, ki je na sporedu 20. decembra.

R. V.