fbpx

Norveški triumf, Kline zapravil lepo uvrstitev

Boštjan Kline je na zadnjem skoku zapravil priložnost za lepo uvrstitev (foto: epa).

Na moškem superveleslalomu v Val Gardeni smo videli trojno norveško slavje. Na poti k dobri uvrstitvi je bil tudi Boštjan Kline, ki pa je na koncu končal v snegu. Med trideseterico je zaenkrat Klemen Kosi.

Nadaljuje se norveška tradicija zmagoslavja na moških superveleslalomih v Val Gardeni. Potem ko je zmagal že leta 2012 in 2013, je bil Aksel Lund Svindal najhitrejši tudi letos.

Norveško trojno slavje ob četrti zaporedni norveški zmagi
To je bila že četrta zaporedna zmaga Norvežanov, ki so za piko na i tokrat zabeležili celo trojno zmago. Svindalu sta se na odru za zmagovalce pridružila še lanski zmagovalec Kjetil Jansrud in Aleksander Aamodt Kilde.

Kline 13. na zadnjem vmesnem času, nato odstop
Prvi od Slovencev se je kot peti na progo podal Klemen Kosi, ki je osvojil 32. mesto. Precej bolje je kazalo Boštjanu Klinetu, ki je bil ob zadnjem, tretjem vmesnem času celo 13., a je na zadnjem skoku padel ter tako zapravil priložnost za lepo uvrstitev. Razočarala sta bila tudi Martin Čater, ki je osvojil 41. mesto, ter Andrej Šporn, ki je bil na koncu 44. Na štartni listi je bil tudi Miha Hrobat, ki ni štartal. V Val Gardeni je bil sicer tudi Rok Perko, ki pa se je na sredinem treningu smuka težje poškodoval.

Jutri je v Val Gardeni na sporedu smuk.

R. V.